Göç İdaresi Başkanlığı'ndan sosyal medya provokatörlerinin kaçak göçmen yalanına yanıt

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Batı destekli bazı sosyal medya hesaplarının "Yüzlerce kaçak göçmen tırlarla Gaziosmanpaşa'da sokağa salındı" yalanına yanıt verdi.

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan sosyal medya provokatörlerinin kaçak göçmen yalanına yanıt
Göç İdaresi Başkanlığı'ndan sosyal medya provokatörlerinin kaçak göçmen yalanına yanıt
GİRİŞ 15.11.2022 18:28 GÜNCELLEME 15.11.2022 19:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

"Yüzlerce kaçak göçmen tırlarla Gaziosmanpaşa’da sokağa Salındı" iddiasını içeren eski görüntülere ilişkin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan jet hızıyla yalanlama geldi.

 Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:

DEZENFORMASYON VE YALAN İÇERİKLER

"İstanbul’da 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen hain terör saldırısının ardından sosyal medya hesaplarından ve basın-yayın kuruluşu görünümlü sitelerden dezenformasyona da başvurularak, gündemi saptıracak yalan haberlerin aceleyle yayılmak istendiğini görüyoruz.

"BÜYÜK RESMİN ÇARPITILMAK İSTENDİĞİNİ DEĞERLENDİRMEKTEYİZ"

Emniyet Teşkilatımızın olayı aydınlatmasının hızı ve netliğiyle, PKK/PYD terör örgütü tarafından yapılan bu eylemin uluslararası destekçileri, terör örgütü ve terör örgütüyle ilişki içerisinde legal alan uzantılarını tedirgin ettiğini, bu nedenle konunun göç yönetimi ve güvenlik alanına çekilerek büyük resmin çarpıtılmak istendiğini de değerlendirmekteyiz.   

ESKİ PAYLAŞIMLARI YENİDEN SERVİS ETTİLER

Terör saldırısının öncesi ve sonrasına ilişkin süreçler netlik kazanıp sorumlular ortaya çıktıkça, kamuoyunda infial uyandırmak ve gündemi değiştirmek üzere yurtiçi ve yurt dışındaki sosyal medya hesapları ve yalanın arkasına sığınan siber alan işbirlikçileri tarafından, “Tırlarla Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenlerin Gaziosmanpaşa’da sokağa salındığı” iddiasını içeren eski paylaşımların sanki yeniymiş gibi sorumsuzca yeniden dolaşıma sokulduğu görülmektedir.

SOSYAL MEDYA PROVOKASYONUNDAN İSTENİLEN AMAÇ FARKLI

Mevzubahis görüntülerin iki ay öncesine ait olduğu açık kaynaklardan bilinmektedir. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nin internet sitesinden (http://www.istanbul.gov.tr/basin-aciklamasi-2022-70) 26 Eylül 2022 tarihinde yapılan basın açıklamasında, görüntülerde yer alan düzensiz göçmenlerin Gaziosmanpaşa’da yakalandığı ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği duyurulmuştur. Buna karşın, hain saldırının ardından söz konusu görüntülerin yeniden dolaşıma alınmasının amacının ve niyetinin takdirini kamuoyunun vicdanına ve bilgisine sunuyoruz.

İŞTE O TÜRKİYE DÜŞMANLARI

Bununla birlikte terör saldırısı sonrasındaki süreçlerde uluslararası yayın kuruluşlarıyla beraber siber alan işbirlikçileri tarafından da kamuoyuna Türkiye’ye ilişkin dezenformasyon ve yalan içerikler üretilerek, ülkemize zarar vermek için ortak noktada buluştukları anlaşılmaktadır. 

Göç İdaresi Başkanlığı olarak Göç Yönetimini her geçen gün daha iyi bir şekilde, dünyaya örnek teşkil edecek bir motivasyonla yerine getirmeye çalışırken, bir taraftan da ülkemize karşı birleşen kötü niyetli kesimlerin göç olgusunu ve göç yönetimini söylem merkezlerine taşıyarak her alanda olduğu gibi göç yönetiminde de Türkiye’nin önünü kesmek istediklerinin farkındayız.   

Ülke olarak derin bir üzüntü yaşadığımız bu günlerde provokatif paylaşım ve haber yapanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatılacağının bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    al iceri
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şüpheli yabancılara pasaport kontrolü gerek. Girişi normal yoldan mı yapmış ? Pasaportta giriş damgası var mı ? KOntrol şart.
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kontrolsüz göçmen almamalı. Fazla iyimser bu konuda. Değerler üzerinden gitmeli mi devlet. Tartılışır fakat öncelik Türk toplumunun cikarları olmalı.
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    amaç ülkedeki yabancılar üzerinden olay çıkarmak
    Cevapla
  • nigar 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemde mülteci istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı