Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı terör açıklamasına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan sert tepki geldi.

Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki!
Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki!
GİRİŞ 16.11.2022 00:45 GÜNCELLEME 16.11.2022 00:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yanık, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük manipülasyon kotasını bugün şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili olarak doldurmuş.” açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstiklal Caddesi'nde kalleş terör saldırısının ardından partisinin grup toplantısında terör olaylarını manipüle etmesine sert tepki gösterdi. Bakan Yanık, "Grup toplantısında, şehit yakınlarımız ve gazilerimize ilişkin konuları, takip edenlerin zerre itibar etmeyecekleri ancak bilmeyenlerin manipüle olacağı şekliyle dile getirmiş. O iş öyle Sn. Kılıçdaroğlu'nun anlattığı gibi değil. Onlar çarpıtmaktan yılmıyorsa biz de anlatmaktan yılmıyoruz. Bir daha anlatalım." ifadelerinde bulundu.

Bakan Yanık konuyla ilgili paylaşımlarına şöyle devam etti:

Şehitlik ve gazilik statüleri hayatını kaybeden veya yaralanan personelin mensubu oldukları kurum tarafından düzenlenen belgeler doğrultusunda belirlenmektedir.

SGK'nın yaptığı değerlendirme sonucu tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin hakları ilgili mevzuat kapsamında netleşmektedir. Uygulamadaki farklar olayın vuku bulma şekline bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Hükümetlerimiz döneminde tüm şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize istihdamdan eğitime kadar birçok başlıkta imkanlar sağlanmış ve hakları genişletilmiştir. Bunu 2002-2022 kıyaslaması yapıldığında herkes açıkça görmektedir.

Bunun yanında sık sık manipüle edilmeye çalışılan, bugün de bunun bir örneğine tekrar şahit olduğumuz Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın yaptığı şartlı bağış ödemelerimiz vardır.

Tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bilir ki, TŞYGDV'nin yaptığı ödemeler sadece 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine yapılan şartlı bağışların ödemeleridir. Şartlı bağışlar sadece bağışı yapan kişinin kriterleri doğrultusunda kullanılabilir.

Sn. Kılıçdaroğlu bunu elbette bilmektedir ancak yine de "ya tutarsa" ümidi içindedir. Tutmaz. Ülkesi uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin böylesi ucuz siyasi oyunlara alet edilmelerine asla izin vermeyiz.

Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve ailelerine yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHPKK lılara niye sayın diyorsunuz, onlar sayın değil hayın hayın ,
    Cevapla
  • Adem baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Kerameti kendinden menkul mucizevi güçlere ve çözümlere sahip ( iktidara geldiği zaman ) bu lüzumsuza ne denilebilirki." Elektriği o buldu, yer çekimini de, uzaya ilk giden o,telefonu da bulan o....Daha neler neler saymakla bitmez. Hatta Amerikada sekiz saat kaybolma kerametini de sayarsak. Neler yapabileceğini mi endişe ediyorsunuz.! Hayretim peşinden gidenler ve de alkışlayanlar. Hani 'babayiğit adam' olarak görenler de var dı değilmi.! Görüşününüz ve basiretiniz buysa sözün bittiği yerdeyiz.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    KK.Sınırları yol geçen hanına çevirdiniz diyor. Kendisi pkk yı masanın altına gizli ortak olarak sokmadımı.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi anladıkta bu sn.ifadesini hala bu tipe karşı kullanmaya devam mı ediyorsunuz,?Vallahi bu sn.ifadesi yüzünden Ak partili yetkililere çok kızıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...