PKK dışarıdan, onlar içeriden... PKK'yı gizlediler devleti kötülediler

Millet İttifakı liderleri ve medyası Beyoğlu saldırısıyla ilgili beyanatlarında ve haberlerinde kanlı patlamanın faili PKK'yı gizledi.

GİRİŞ 16.11.2022 15:21 GÜNCELLEME 16.11.2022 15:21
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Beyoğlu'ndaki kanlı saldırısıyla ilgili muhalif medya ve siyasetçilerin tutumu tepki topladı. HDP ile gizli ortaklık kuran Millet İttifakı medyası haberlerinde PKK'yı anmazken, CHP'li Kılıçdaroğlu grup konuşmasında terör örgütünden bahsetmedi.

PKK'YA KARARTMA, ABD'YE PERDELEME

Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, TELE1 gibi medya organları, Taksim saldırısını yapan terör örgütü PKK ve örgüt mensuplarına eğitimler veren ABD’yi geri plana itti.

Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında PKK/PYD'nin adı bile geçmedi. Haberlerde saldırıyı seçimlere bağlayan imalar dikkat çekti. Cumhuriyet, Altılı Masa bildirisinde geçen “Türkiye’yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.” cümlesini “Terör saldırılarıyla kurguya yer yok” şeklinde manşetine taşıdı. Haberin birinci sayfasında resmi olarak açıklanan fail PKK/PYD ve arkasındaki ABD yer almadı.

Birgün gazetesi ise “Kanlı saldırı amacına ulaşamayacak - Bu kez olmayacak korkutamazsınız” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı, birinci sayfasında hiç "PKK" demedi. Haberde saldırı seçime müdahale olarak ele alındı. Haberde şu ifadeler kullanıldı: "Taksim saldırısının arkasında hangi karanlık güç olursa olsun bir gerçek var ki o da ülkenin umudunu, yaşam sevincini hedef almasıdır. Ülke insanının saldırıya verdiği güçlü reaksiyonu, muhalefet partileri de sorumluluk bilinciyle sahip çıkarsa kirli tezgahın işleme şansı olmaz. (...) Sosyal medyadan, gazeteye, okullardan işyerlerine siyaset bilincinden sokaktaki insana kadar saldırı sonrası ilk değerlendirmelerin neredeyse tamamının seçimle ilişkilendirilmiş olması tesadüf olamaz.”

YARIM SAAT KONUŞTU, BİR DEFA BİLE PKK'YA YÜKLENMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmanın hiçbir yerinde, saldırıyı gerçekleştiren PKK'dan bahsedip tepki göstermedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 dakika süren grup konuşmasında, saldırıyı Avcılar'daki depreme dayanıklı konut inşası toplantısındayken öğrendiğini ifade ederek PKK'yı anmaksızın şu sözleri sarf etti:

"6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 100'e yakın yaralımız var. Birileri bunları sayıdan ibaret sanıyor olabilir ama bunlar anne, bunlar baba, bunlar evlat, bunlar amca, bunlar dayı... Bunların her birinin ayrı bir hikayesi var, her birisinin ayrı hayalleri vardı. Hikayesi olanlar, hayalleri olanlar terör saldırısında hayatlarını kaybettiler. 6 canımızı terör aramızdan aldı. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Konuşmasının devamında da PKK'dan bahsetmeyen Kılıçdaroğlu, saldırının failinin sınırdan kaçak yollarla ülkeye girmesi üzerinden devlete ve hükümete eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, "Şu soruyu sormam lazım: O sınır kapısından bunlar nasıl geçtiler? Asıl sorulması gereken soru bu. O sınırı yolgeçen hanına kim döndürdü? Kim elini kolunu sallayarak geliyor buraya ve bizim bilmediğimiz daha ne kadar terörist, uyuyan hücre olarak Türkiye coğrafyasında yer almış durumda?" dedi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 77
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrinden Nasıl Geldi Diyorsunuz Bence Zillet İttifakının Sayesindedir Teskereye Hep Karşı Çıktınız
    Cevapla
  • mehmet emin 1 yıl önce Şikayet Et
    NE YAPARLARSA YAPSINLAR DURMAYACAGIZ !!! Kuresel cete ve ICIMIZDEKI GIZLI GAVURLAR =KRIPTO ITLERIININ, hersey mubah somuru dunya duzenlerinin ARTIK SONU GELDI ve Yeni dunya duzenini biz kuruyoruz BIIZNILLAH--- ADALETLE KAZAN KAZAN PAYLASARAK ,ISTISNASIZ HERKESE HUZUR VE INSAN GIBI YASAMA HAKKI ILE- VE BUNA ONLARDA SEVE SEVE ALISACAKLAR VEYA YOK OLUP CEHENNEME GIDECEKLER...
    Cevapla
  • CÜNEYT harputlu 1 yıl önce Şikayet Et
    agzina saglik AGA
    Cevapla
  • aaaaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP bizden değil nokta
    Cevapla
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 Secimkerinden tüm yalanlarindan yargilanacaksin,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi konularda anlaştıkları hemen ortak açıklama yapabildiklerin den belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!