Son dakika: Kana bulayacaklardı: 2 PKK'lı terörist yakalandı!

Son dakika: Afrin'de canlı bomba eylemi hazırlığındaki Suriye uyruklu 2 PKK/YPG'li terörist, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki operasyonla yakalandı.

GİRİŞ 17.11.2022 03:40 GÜNCELLEME 17.11.2022 03:45
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Afrin'de canlı bomba eylemi hazırlığındaki 2 PKK/KCK-PYD/YPG'li terörist yakalandı.

Edinilen bilgeye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğünce yürütülen istihbari çalışmalarla PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün Suriye'de yapmayı planladığı eylem engellendi.

YARIM KALAN TERÖR EYLEMİNİ TAMAMLAYACAKLARDI

Emniyet ekiplerinin 18 Mayıs 2022'de Afrin Eşrefiye Mahallesi'ndeki bir restoranda canlı bomba eylemi hazırlığında bulunan M.E.S. ve K.H. isimli Suriye uyruklu 2 kadın teröristin yakalanmasının ardından aylarca süren takip neticesinde yarım kalan eylemi tamamlamak üzere örgüt tarafından eğitim verilerek Afrin bölgesine gönderilen L.T. ve A.Ş. isimli Suriye uyruklu 2 erkek örgüt mensubu daha gözaltına alındı.

Afrin merkezde bugün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 erkek örgüt mensubunun ifade işlemlerine devam edildiği öğrenildi.

Emniyet birimleri 18 Mayıs'ta Afrin Eşrefiye Mahallesi'nde canlı bomba eylemi hazırlığındaki M.E.S. ve K.H. isimli Suriye uyruklu 2 kadın teröristi, üzerlerinde yaklaşık 5 kilogram 600 gram bilye ile güçlendirilmiş patlayıcı, 4 elektrikli fünye ve 2 uzaktan kumandalı devre ile yakalamıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 112
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Topla topla 7 sülalesini topla
    Cevapla
  • Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Getirin artık şu idamı ya tam temizlik için.. Adamlar örgüte zorla tehditle mecbur ediliyor kimisi ölüm korkusundan katılıyorlar.. Hiçbari idam olursa caydırıcı olur.. Yakalanirsam nasıl olsa kellem gitmiyor sonu hapis diyerek terör faaliyetleri bitmez.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    idam olmadımı beslemek boşunadır iran gibi vinç ile asalım
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    SIHA nin ucuna baglayin sahiplerine gönderin. Sahiplerini iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet yakalananlar ypg-pkklı hadi avukatlığına soyunun hdpkklı değil diye ortalığı ayağa kaldırın bazı sözde sanatçı ve gazeteciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...