Başkan Yazıcı'dan İmamoğlu'na tepki: Yalan ve iftiralarınızı devam ettiriyorsunuz

Geçtiğimiz haftalarda İSKİ açılışında saldırıya uğrayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na canlı yayındaki ifadeleri sonrası, "Yalan ve iftiralarınızı devam ettiriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.11.2022 02:17 GÜNCELLEME 17.11.2022 09:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, geçtiğimiz haftalarda, İBB'nin Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin 3. Kademe açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesinin ardından alandaki CHP'liler tarafından saldırıya uğramıştı. 

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya saldırı: Erdoğan'a teşekkür etti, konuşmasını kestilerTuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya saldırı: Erdoğan'a teşekkür etti, konuşmasını kestiler

Şadi Yazıcı: “Beni darp etmeye gidecek kadar ilerlettiler işi”Şadi Yazıcı: “Beni darp etmeye gidecek kadar ilerlettiler işi”

"RAHATSIZ OLDULAR DİYE HAKKIMIZDAN VAZ MI GEÇELİM"

Saldırıya uğramasının ardından Yazıcı, "Maalesef, Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıktan dolayı alandan ayrılmamdan sonra yaptığı konuşmada; “provokasyon yaptığım”, “muhatabı olmadığım”, “1,5 sene sonra olmayacağım” vurguları yaparak, konuşmasında saldırıyı devam ettirmiş.” “Sayın başkanı yaptığım konuşmayı bir kez daha dinlemeye davet ediyorum. İlgi duyan herkes bakabilir. Konuşmamda hiçbir hakaret, tahrik edici bir cümle, nezaketsizlik yok. Zaten olamaz. Ağırbaşlı bir hak araması var. Rahatsız oldular diye hakkımızdan vaz mı geçelim?" ifadelerini kullanmıştı.

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan açıklama: Gerekirse dava açacağımTuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan açıklama: Gerekirse dava açacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'lilerin saldırısına uğrayan Şadi Yazıcı'ya teşekkür ettiCumhurbaşkanı Erdoğan CHP'lilerin saldırısına uğrayan Şadi Yazıcı'ya teşekkür etti

İMAMOĞLU: 3,5 YILI KENDİ 25 YILLARI İLE YARIŞTIRIYORLAR

Tüm bu yaşananlardan sonra Habertürk'te katıldığı canlı yayında konuyu tekrar gündeme taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tuzla Belediye Başkanı açılışta 22 dakika konuştu, ben 23 dakika konuştum. Çıkarsınız makul bir konuşmayla teşekkür edersiniz. İğneleyici laflar vesaire." dedi. 

İmamoğlu, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında yaşanan gerginliği hatırlatarak, "250 bin metreküplük tesisi sayın Erdoğan açtı diyorlar. Ekrem İmamoğlu'nun 3,5 yılına 25 yılı eşdeğer tutuyorlar. Yapamadıkları, durdukları, 10 metro hattında gürül gürül çalışan yönetimi kıskanıyorlar, yetinmiyorlar kendi 25 yılı ile yarıştırıyorlar" ifadelerini kullandı. 

"YALAN VE İFİTİRALARINIZLA BU AYIBINIZI DEVAM ETTİRİYORSUNUZ"

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sosyal medya hesabından, İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki gösterdi. Yazıcı, "Sayın İmamoğlu, 25 Ekim’de Tuzla’da bir ayıba imza attınız. O günden sonra; yalan ve iftiralarınızla bu ayıbınızı devam ettiriyorsunuz." dedi.

Yazıcı'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde;

"Sayın Ekrem İmamoğlu, 25 Ekim’de Tuzla’da bir ayıba imza attınız. O günden sonra; yalan ve iftiralarınızla bu ayıbınızı devam ettiriyorsunuz.

Sayın İmamoğlu, bugün Haber Türk’te katıldığınız programda konuyla ilgili yalanlarınızı tekrarladınız. Cevap hakkı için bağlanmak istedim. Ancak format izin vermediği için bağlanamadım.

Sayın İmamoğlu, öncelikle belirtmeliyim: yalan beyanlarınız, iftira ve yakıştırmalarınızın İleri Psikolojik Arıtma’ya (!) :) ihtiyacı var.

Sayın İmamoğlu, Programda sadece Tuzla’da yaşanan olayla ilgili dört dörtlük 8 yalan söylediniz. Belki tatil size yakışabilir ama bu kadar yalan size bile yakışmıyor. 

Sayın İmamoğlu, aynı yönde daha önceki beyanlarınız üzerine bir video açıklama hazırlamıştım. “Konuyu uzatmaya değmez” diyerek yayınlamamıştım.

Sayın İmamoğlu, ilizyon yapmaya çalışıyorsunuz. Onu da elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz. Akıl ve vicdanınızı açık konuma getirip videoyu izleyin. Akıl ve anlayış sağlığı dilerim."

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • ahmet yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    önce iç savaş çıkacak söylemleriyle siyasi çevreleri ve halkı tedirgin ederek algı oluşturdular. bu algının oluşturduğu boşlukta gazeteci,siyasetçi,vatandaş önlerine kim geldiyse yumruklayıp şiddet uyguladılar. devletin yetkili mercileri bu korku ve yıldırma siyaseti yapanları bitirmek için bir çözüm bulacaklarmı yoksa uzaktan izlemeye devammı edecekler çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Murat zorludemir 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başkanım sizin bey fendiliginiz belli hayatım boyunca sızı ne tanırım ne canlı olarak gördüm fakat o kadar güzel konuşmussunuki tesekur ederim
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kominist olupta yalan söylemeyen varmı sn.başkan.
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın patronu yalancı sallıyor 2019 teslim edilecek Halkalı ikitelli metrosudaha bu sene 1 durağı açmışlar oda teknik yapı diye zengin kesimine yalaklık için sanırsam
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp li olduğu nerden belli olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi