Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! 81 ilde yeni çalışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır." dedi ve 81 ilde yeni bir çalışmanın başlatılması için talimatı verdiğini duyurdu.

GİRİŞ 17.11.2022 13:00 GÜNCELLEME 17.11.2022 20:17
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan Endenozya’nın Bali Adası’nda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. A. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide soruları yanıtladı.

SORU: Sokak köpekleriyle ilgili bir çağrı yapmıştınız belediyelere, ‘Hayvanların yeri barınaklardır, sokaklar değil. Böylece hem hayvanlar korunsun hem de vatandaşların güvenliği sağlansın’ diye. Ancak geçen sürede sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor bazı yerlerde. Son olarak Bitlis’te bir çocuk vefat etti. Bu konuda bir çalışma olabilir mi?

Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır.

"TALİMATLARI VERDİM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

"YENİ BİR ÇALIŞMA VAR"

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor.

Ayrıca mesela İstanbul’da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Boz-Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    her sokak üç beş köpekle istila edilmiş ve kendi toprakları ilan etmişler.Başka köpekler giremiyor.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil bir sekilde kesin bir çözüm olmalı artık caddelerde sokaklarda hayvan yeminden geçilmiyor. Kedi köpek artık insan sağlığını tehtit ediyor ve hergun ölüm haberi duyuyoruz yeter artik arabalara alınması ayrı bir sıkıntı parklar çocuk alanı değil kedi köpek alanı oldu toplum bile son zamanlarda ciddi tepki göstermeye başladı ve rahatsız olmaya başladık. Bu sorun acilen çözülmeli ve hayvanların şehrin dışında barınaklar yapılıp orda bakımı yapılmalıdır. Kedi köpek binalarda evlerde beslenmesi yasaklanmalı zaten bina sakinleri dilekçe toplarsa kanunen valilikler devreye giriyor. Haberiniz olsun
    Cevapla
  • Akleden 1 yıl önce Şikayet Et
    hele ki şükür inşAllah sözde kalmaz hayati bir mesele. kaç can gitti bu sokak köpekleri yüzünden. mama lobisinin işine gelmeyecek bu durum ortalığı hayvanseverlik adına ayağa kaldıracaklardır. Bunlara taviz verilmemeli.
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu konu önemlidir
    Cevapla
  • derhal olmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bu sorun çözülmeli, bu büyük tehdit ortadan kaldırılmalı. çoluğumuz çocuğumuz sokağa korkarak çıkıyor, 15 tane köpek bir arada, en ufak sorunda tamamı üzerinize gelir, kurtuluş olmaz. kokanaların saçma hobisi insan hayatından değerli değildir. bu namedeni görüntü artık bitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...