Taksim teröristi Albashır'ın yalanı deşifre oldu

Beyoğlu'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Albashır'ın Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste İstiklal Caddesinden fotoğraflı takip olayının gerçek olmadığı, bunu kendini kurtarmak için söylediği bir yalan olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.11.2022 16:06 GÜNCELLEME 17.11.2022 20:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamadaki yalanlar ve gerçekler netlik kazanmaya devam ediyor.

HİÇ KALKMAMIŞ

PKK/YPG üyesi terörist Ahlam Albashir'in ifadesinde, İstiklal Caddesi'ndeki bekleyişinde kendisine fotoğraflı takip yapıldığını öne sürmüştü. Albashir, Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste fotoğraflarının yollandığını iddia etmişti. Albashir'in ifadesi üzerine, güvenlik kamerası kayıtları ve yapılan detaylı araştırma sonucunda Albashir'in, fotoğraf ve videosunun çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirlendi. Polis, teröristin İstiklal Caddesi'nde oturduğu banktan 41 dakika boyunca hiç kalkmadığını tespit etti.

KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

PKK/YPG üyesi Albashir'in yeni ortaya çıkan ifadesinde iddia ettiği “Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste İstiklal Caddesi'nden fotoğraflı takip" olayının gerçek olmadığı, bunu kendini kurtarmak için başvurduğu bir yalan olduğu ortaya çıktı.

 

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    daha önceki bir başka eyleminde ki uygulamayı kendini kurtarmak için kullanıyor olabilir, veya terör örgütü ona bu şekilde kontrol edildiği veya edileceği intiba vermiş olabilir, veya tamamen uydurulmuş yalan da olabilir. Ne olursa olsun suç ortada delil ortada tartışmak bir kazanç sağlamamalı
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    sorgulama aç bırakılıp halisinasyon ilaçları verip soğuk sudan geçtikten sonra cananın derdine düşünce bizim eski usul bunları öttürmek şart oldu yalana dolana zamanımız yok ülkemizin.....
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu besleyip büyüten destekleyen saklayan eğiten beyin yıkayanlar ve tüm Türkiye düşmanlarının topluca cezalandırılması için uzun vadeli sağlam temellere dayalı planlar yapmaya ihtiyaç var. Bunu yapabilmek için sayın RTE nin bir 10 yıl daha bu ülkenin başında kalması gerekir.
    Cevapla
  • Dobra 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden 40 dakika oturdu cevabı gayet basit. Çantanın başında nöbet tuttu daha önce ayrılsaydı çantayı görenler polise haber verecekti patlamaya bir iki dakika kala canını kurtarmak için kaçtı.
    Cevapla
  • mine parlak 1 yıl önce Şikayet Et
    bombanın patladığı yere darağacını koyup asmak gerekir parmağı olanları. leşlerini de 3 gün ibreti alem darağacında tutmalıyız. bakın bir daha eyleme cesaret eden çıkarmı?
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunların gizli veya açık destekçilerinin hiç mi suçu yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Görülmemiş fırsat! Türkiye, şimdiden yüzde 42'ye ulaştı: Dünya yüzde 32 ile diken üstünde
Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu!