Mevlüde Genç'in son isteği duygulandırdı! Başkan Erdoğan yerine getirdi

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılarca kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren ve 30 Ekim'de yaşamını yitiren Mevlüde Genç'in son isteği, Başkan Erdoğan tarafından yerine getirildi.

GİRİŞ 19.11.2022 19:53 GÜNCELLEME 20.11.2022 10:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Mevlüde Genç, yaşama gözlerine yummadan bir gün önce katıldığı Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ile Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını istedi.

Sırakaya ile Kuş, Genç'in ailesinin Solingen'deki evini ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı fotoğrafını Mevlüde Genç'in eşi Durmuş Genç'e teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genç ailesine gönderdiği selamı da ileten Sırakaya, "Mevlüde Genç bizden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını istemişti, biz de söz vermiştik ama maalesef ömrü bu güne iktifa etmedi. Bizler Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde değerli başkanımızla konuyu gündeme getirdik. Cumhurbaşkanımız da hem selamlarını iletti hem 'Sayın Durmuş ve Mevlüde Genç'e en iyi dileklerimle' diye yazıp kendisi de fotoğrafını bizzat imzaladı." dedi.




UID Genel Başkanı Kuş ise Mevlüde Genç'in Avrupa'da yaşayan Türk toplumu için simge isim olduğunu ifade ederek, yaşamındaki vakur duruşuyla hem Türk hem Alman toplumuna önemli mesaj verdiğini söyledi.

Genç ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını, Türk ve Alman siyasilerle Mevlüde Genç'in fotoğraflarının yer aldığı hatıra köşesine koyarak, hem kendisine hem de ziyarete gelenlere teşekkür etti.

Ziyarette ayrıca Mevlüde Genç için Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.




Solingen faciası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'de Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri ırkçılarca kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çekip serbest bırakılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güçlü olursa biz burda yaşarız kimse cesaret edemez, Türkiye güçsüz olursa bunlar bize her zulmü yapar. Allah reisi başımızdan eksik etmesin Türkiye’yi yüceltsin hainlerin fitnelerinden korusun, Almanya’dan selamlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet etsin. almanın Taksim'de Kadıköy de fonlamadığı dernek örgüt yoktur. dhkpc TİKKO dev sol örgütlerinin katil üyeleri Almanya'da cirit atıyor. Türkiye'yinin baş düşmanlarından yani. Türkleri katletmesi bizi hiç şaşırtmadı.
    Cevapla
  • Anti Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokak röportajları yapan itlerin çoğu onlardan yemleniyor
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    bizi alamanların kahrını çekmeye gönderen kahrolası chp hükümeti utansın... açıkhava hapishanesi alamanyadan selamlar!
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mecburmusunuz alman arabasi kullanmaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak