Pençe-Kılıç Harekatı'nın adındaki gizli mesaj! Bakın neyin habercisi! YPG ikiye bölünecek

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik hava harekatı başlattı. 'Pençe-Kılıç' olarak duyurulan harekatın adındaki gizli mesajın sırrı çözüldü. Uzman isimler kara harekatının habercisi olduğunu da belirtti.

GİRİŞ 20.11.2022 11:03 GÜNCELLEME 20.11.2022 11:10
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Uzun süredir Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilmesi beklenen ve konuşulan harekatın ilk adımı dün gece itibariyle atıldı. İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırı da bardağı taşırınca harekete geçildi.

TERÖR HEDEFLERİ VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Hesap vakti' diyerek duyurduğu hava harekatında terör örgütü PKK/YPG'nin çok sayıda sığınağı ve mevzisi ateş altına alındı.

BAKAN AKAR KOMUTA ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler komuta merkezine gelerek harekatı yönetti. 

Bakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendiBakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendi

PENÇE-KILIÇ HAREKATI

MSB'den yapılan açıklamada "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edildi." denildi

"BU İSİM KARA HAREKATININ HABERCİSİ"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Prof.Dr. Esat Arslan, "Pençe-Kılıç olarak adlandırılması çok önemli. Bu isim bir kara harakatının geleceğini ve bu operasyonun kara harekatıyla taçlandırılacağını gösteriyor." diye konuştu.

YPG'NİN İKİYE BÖLÜNMESİ

Bu ismin verilmesinin kara harekatının net bir sinyali olduğunu yineleyen Arslan, 'Kılıç'ın YPG'nin bulunduğu toprakların ikiye bölünmesi olarak yorumlanabileceğini ve bu harekatın temel amaçlarından biri olabileceğinin altını çizdi.Prof. Dr. Esat Arslan

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Bakan Akar'dan son dakika harekat açıklamasıBakan Akar'dan son dakika harekat açıklaması

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok yaşa REİS eğer bu milli yerli silahları yaptırmasaydın ne yapardık..gavurun silahıyla düşman vurabilirmiydik
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler milli menfaatine bakar..TC.milli menfatine bakar..Dünyada bir tek biz varız AĞAsıyız diyenlere iyi mesaj olmuş ..Ayağınıza taş değmesin güzel ğlkemin şanlı ordusu Allah zaferle müjdelesin
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem ama, bu hava harekatında rusyanın rolü büyük. yanlızlaştırılmaya çalışılan rusya için batı ve abd ve ingiliz çok pişman. rusyadan bu hareketi beklemiyorlardı.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ypg' yi önce ikiye sonra dörde daha sonra sekize...Desenize kıyma olacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bombalara para vermeye sokağı karıştırmaya yeltenecek itleri de bombalamaya hazırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!