Şeyma Şendur'a iftira! İsmail Saymaz'ın "Partili Kaymakam" yazısı yalan çıktı

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın "Partili kaymakam" yazısı yalan çıktı. Muhalif medya ve sosyal medya trollerinin yalanı büyüttüğü anlaşılırken hedef alınan Şeyma Şendur'un, çok daha önceden parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Şeyma Şendur'a iftira! İsmail Saymaz'ın "Partili Kaymakam" yazısı yalan çıktı
Şeyma Şendur'a iftira! İsmail Saymaz'ın "Partili Kaymakam" yazısı yalan çıktı
GİRİŞ 25.11.2022 01:20 GÜNCELLEME 25.11.2022 01:39
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Muhalif basının haberi yine iftira çıktı. İktidar aleyhine kara propaganda yapmak ve kitleleri yanlış yönlendirmek üzere Halk TV personeli İsmail Saymaz tarafından servis edilen "Partili kaymakam" başlıklı yazının sahte olduğu tespit edildi. Yazıda partili kaymakam olarak hedef gösterilen Amasya Hamamözü Kaymakam Vekili Şeyma Şendur'un kaymakamlık sınavlarından çok önce üyesi olduğu AK Parti'den istifa ettiği vurgulandı.

DEZENFORMASYON KOPYALANARAK SOSYAL MEDYADA KÖPÜRTÜLDÜ

Saymaz'ın bu iddiasını, çeşitli medya kuruluşları hiçbir teyit alınmaksızın salt hükümeti karalamak için kopyalayıp yapıştırarak, "AKP kadın kolları MKYK üyesi kaymakam oldu" ifadeleriyle servis etti. Sosyal medyadaki muhalif trol ağıyla köpürtülen dezenformasyon, Şendur ve AK Parti aleyhine kullanıldı. Fakat kısa süre içinde Saymaz'ın yazısının sahte olduğu tespit edildi.

2020 yılının ilk çeyreğine kadar AK Parti'de görev alan Şeyma Şendur'un, 10 Temmuz 2021'de yazılısı gerçekleştirilen kaymakamlık sınavlarından 1 yılı aşkın süre önce, 27 Mart 2020 tarihinde parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

YAZILI SINAVDAN DERECEYE GİRİP, SÖZLÜ SINAVDAN 71 ALARAK SON SIRALARDAN KAYMAKAM ADAYLIĞINA HAK KAZANDI

Şendur, 20 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında yazılı sınavdan 86, sözlü mülakattan 71 puan aldığı ve 95'inci sıradan kaymakam adaylığına hak kazandığı ortaya çıktı.

HALK TV ÇALIŞANI İSMAİL SAYMAZ'IN İDDİASI İFTİRA ÇIKTI

Muhalif Saymaz'ın iftira içerikli yazısı şöyle:

"Partili cumhurbaşkanı, partili AYM üyesi, partili hakim, partili büyükelçiden sonra partili kaymakam adayı da atandı. İki yıl öncesine kadar AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olan Şeyma Şendur, 20 Eylül-2 Ekim 2021 arasında yazılıdan 86, mülakattan 71 puan aldı ve 95. sıradan kaymakam adaylığına hak kazandı. Şu an Amasya Hamamözü’nde kaymakam vekili olarak görev yapıyor.

Parti üyelerinin kaymakam olması önünde yasal bir engel yok. Ancak teamüllere göre, kaymakamlıkta tarafsızlığın sağlanması için tercih edilmiyordu. Şendur’la birlikte bu bürokratik gelenek de yok edilmiş oldu."

Öte yandan İsmail Saymaz, henüz yalanıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İşte Saymaz'ın yalanını yayan muhalif medya yayın organları ve trolleri:

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • mete 1 yıl önce Şikayet Et
    gazetecilerin böyle iftira atma ayrıcalığı yoksa bu adam cezalandırılmalı .. yoksa doğru söyledikleri düşünülüyor .
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    papyon takmayla dürüst olunmuyor devletin memurlarına iftira atmanın bir bedeli olmalı çamur at iz kalsın yok artık eski devirlerin özlemini bırakın artık
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    ADAMI KADIRIYORSUNUz O İSTİFA ETTİĞİ PARİ ÜYELİĞİ OLMASA ONU O MAKAMA ASLA atamazlar
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk limi olmalı tabiki akp görüşlü olmalı devletçi olmalı terörist olmamalı
    Cevapla
  • enes06 1 yıl önce Şikayet Et
    nerden biliyosun iftira atıyosun Allahtan kork
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu emailin milliyeti ne acaba
    Cevapla
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum gereksiz bu kişiye ; yapılacak tek şey Nüfus İdaresinin bunun alt soyunun derinlemesine incelenerek ifşa edilmesi ve gerçek kimliğinin ortaya çıkarılması neticesinde Vatana millete düşmanlığının sebebi ortaya Çıkacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz