Konya'daki hayvan bakımevinde tepki çeken olay: İki kişi tutuklandı

Konya'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevli, köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden oldu. Görüntülerin yayılması sonrası soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili gözaltına alınan iki kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİRİŞ 25.11.2022 18:50 GÜNCELLEME 26.11.2022 09:57
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu görüntüler, sosyal medyada tepki çekti.

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, MÜDÜR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ilgili müdürün de görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bir kısım sosyal medya ve basın kuruluşlarında yer alan, 'Konya'daki Hayvan barınağındaki hayvanlara eziyet' haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 24.11.2022 tarihinde soruşturma başlatılmış olup 2 şüpheli göz altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle  titizlikle yürütülmektedir."

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği’nin yaptığı açıklamada ise, “24 Kasım'da Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır” denildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olay sonrası gözaltına alınan şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç., Dutlukır Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından ters kelepçe takılarak adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce "Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan barınağı Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan hayvanlara eziyet görüntüleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ortaya çıkan görüntülerin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Altay, yaşanan bu vahşi olayın kabul edilemez münferit bir olay olduğunu söyledi.

Konya'nın hayvanlarla ilgili çalışmalarda tüm Türkiye'ye örnek çalışmalara imza attıklarını ifade eden Altay, yaşanan bu münferit olayın kendilerini yıldıramayacağını aynı kararlılıkla çalışmalara devam edeceğini söyledi.

"Anlaşılan kontrol noktasında eksiklerimiz var diyen" Altay, dersler çıkarıp eksikleri hızla gidererek Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 279
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette ölen insanların köpek kadar değeri kalmadı iki köpek ölse ne ölmese ne sapık bu millet
    Cevapla
  • Mümin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir hayvana acıması olmayanın insana da acıması olmaz . Allah boylelerin belasını versin.Zalim ruhlu acımasız yaratık.İnsallah senin sonun o oldurdugun masum hayvandan daha kötü olur.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Can vermek çok zor... Hele hele Allah ın dilsiz kullarına işkence edene...
    Cevapla
  • Üzgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir canlıya zulüm yapılmamalı. Ama bu işteki sıkıntılı durumları göz ardı edemeyiz. Barınak / kısırlaştırma işi sonuç vermiyor. Güzel ülkemde bu sene 30'a yakın kişi başı boş köpeklerden dolayı canından oldu. Kazalar, sakatlanmalar, uzuv kayıpları konuşulmuyor bile. Barınaklarda bir süre tutulan köpek sahiplenilmemiş ise kesinlikle uyutulmak zorundadır. Modern ülkeler bu işi böyle çözmüş. Önce insan gelir.
    Cevapla
  • KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sinsice yapılmış bir provakosyondur birkaç gün önce devletimiz tarafından takdirle karşılanan barınak bazı siyasileri rahatsız etti ve sinsice bu eylemi yaptırdılar bunu yapan insanlıktan yoksun olan kişiyi konuştursunlar ve azmettirenler bu hayvanlara yapılan zulmü yaptıranlar bilinsin ve aynı işkence onlarada yapılsın Allahım bu hayvanlara işkence yapan insanlıktan nasibini almamış .ahlukların belasını versin inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı