Tunç Soyer'den eşi Neptün Soyer'e 27.6 milyonluk ihale

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer’in başında bulunduğu İzmir Köy-Koop’a İBB'den 27 milyon 637 bin liralık bir ihale daha paslandı. Savcılığın soruşturması ise sürüyor.

Tunç Soyer'den eşi Neptün Soyer'e 27.6 milyonluk ihale
Tunç Soyer'den eşi Neptün Soyer'e 27.6 milyonluk ihale
GİRİŞ 25.11.2022 11:52 GÜNCELLEME 25.11.2022 13:36
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

CHP'li belediyelerdeki aile saltanatı dur durak bilmeksizin devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Köy-Koop Başkanı eşi Neptün Soyer, Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığı 'süt ticaretlerini' ısrarla sürdürüyor. Cumhuriyet Savcılığı bu süt ticaretiyle "ihaleye fesat karıştırıldığı" ve "görevi kötüye kullanma suçu işlendiği" iddiasıyla avukat Tarcan Ülük tarafından yapılan şikayetin ardından soruşturma başlatıp, dosyayı bilirkişi heyetine havale ederken, Soyer çiftinin süt ticaretiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

NEPTÜN SOYER'E 27 MİLYON DAHA

Neptün Soyer'in başında bulunduğu İzmir Köy-Koop, Büyükşehir Belediyesi'nden 45 günlük süt teminini içeren 27.6 milyonluk ihale daha aldı. Üstelik ihaleyle ilgili sözleşmenin soruşturma dosyasının Cumhuriyet Savcılığı tarafından bilirkişiye gönderildiği günlerde imzalanması dikkat çekti. 11 Kasım'da imzalanan sözleşmeye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy-Koop'tan 17 Kasım - 31 Aralık 2022 arasında 45 gün süt alacak ve karşılığında 27 milyon 637 bin lira ödeyecek.

SORUŞTURMA 2 YILDIR SÜRÜYOR

Avukat Tarcan Ülük, 14 Nisan 2020'de görevi kötüye kullanma ve ihalelere fesat karıştarma suçlamaları işlendiği iddiasıyla Soyer çifti arasındaki süt ticaretiyle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bu şikayet üzerine 2020/45862 sayılı dosya ile soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın son olarak soruşturma dosyası ve tüm evrakları kısa bir süre önce uzman bilirkişi heyetine havale etti.

DOSYA İNCELENECEK

Uzmanlar şimdi bu dosyayı inceleyecek ve ortada bir suç unsuru olup olmadığını araştıracak. Bununla ilgili hazırladığı raporu da Cumhuriyet Savcılığı'na sunacak. Savcılık da buna göre soruşturmaya devam edip etmeme veya kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verecek. Yani işin sonunda Soyer çiftine bu çok eleştirilen süt ticaretiyle ilgili bir dava açılabilir.

KAYNAK: YENİASIR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 55
  • Levent yalcin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bostanlı 8 senedir opera binası bitirilemedi. Simdi çalışan da yok.Bisikletle işe gideceğim dedi.Varyanttaki şato yu mesken yaptı.Elektrik,su,doğalgaz ödemesi yok.
    Cevapla
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüyü bitmeyen yetimin hakkı, kul hakkı diye naralar atan bay Kemal Tunç dan sorsana bunların hesabını.
    Cevapla
  • Memleket sevdalisi 1 yıl önce Şikayet Et
    3.5 yıldır taş üstüne taş konmadi.festival büst açılışı.her yer varoş.bizzat tespit ettiğim 10-15 battı çıktı yapilmasi lazım.trafik değil anarşi var.adliyenin çevresi lağım kokuyor
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla izmir rezalet. Tunç soyer berbat halde.. Şehir varoş doldu..
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Savcılar görevde ise yargısız infaz yapmak sizemi düştü
    Cevapla
  • Fenachplisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyar i savunmak da sana mı düştü!!
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar İzmir'de Bakkalın diye sözüm ona halkın faydalanacağı bir market zinciri kurdular.Ürünlerin hepsi normal marketlerden daha pahalıydı.Sattığı ürünlerin birçoğu da köy Koop dan alınan ürünlerdi. O gün için bile ilk başlangıçta 500 milyon liralık alım yapmışlardı. Şimdi orası iflas etti ve kapatıldı. Parasını İzmir halkı ödedi. Ayrıca böyle kuruluşlar halka hizmet ettikleri gerekçesiyle vergi de vermezler.Ona rağmen hem fahiş fiyatla sattılar hem de iflas ettiler. Bu paranın geliri Osmanlı düşmanı Tunç soyerin eşi Neptün soyerin cebine girdi. Sizce bunlar Türk olabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var