Araştırma yapıldı... Türk halkı 'Efsane Cuma' indirimlerine inanıyor mu?

Araştırma firması Areda Survey’in gerçekleştirdiği Black Friday araştırması sonuçları Türk halkının bu dönemde yapılan kampanyalara güvenmediğini ortaya koydu.

Araştırma yapıldı... Türk halkı 'Efsane Cuma' indirimlerine inanıyor mu?
Araştırma yapıldı... Türk halkı 'Efsane Cuma' indirimlerine inanıyor mu?
GİRİŞ 25.11.2022 14:51 GÜNCELLEME 25.11.2022 14:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Kara Cuma" anlamına gelen, Türkiye'de Cuma gününün İslam'da mübarek günlerden olması dolayısıyla gelen tepkilerin ardından "Efsane Cuma" olarak adlandırılan Black Friday dönemi yine gündemde.

Bu döneminde reklam kampanyaları ile tüketiciler alışveriş yapmaya teşvik ediliyor. Areda Survey’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 56,8’i kampanya dönemindeki indirimlere güvenmiyor. Bu dönemde tüketicilerin yüzde 33,1’i alışveriş yaparken, yüzde 66,9’u alışveriş yapmayı tercih etmiyor.

ÇEVRİMİÇİ ALIŞVERİŞ ORANI %75

Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 35,1’i bu dönemi Efsane Cuma olarak kabul ediyor. Bu dönemdeki alışverişlerin yüzde 75,4’ü ise online pazaryerlerinde yapılıyor. Alışveriş yapmaya etki eden unsurlarda ise yüzde 39,6 ile sosyal medya reklamları öne çıkıyor.

BİN 100 KİŞİLİK ARAŞTIRMA

Araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak 22 Eylül - 05 Ekim tarihleri arasında bin 100 kişi ile gerçekleştirildi.

KAYNAK: DHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 3
  • ADALET 1 yıl önce Şikayet Et
    indirim falan hikaye kampanyadan önce fiyatları artırıp daha sonra indirim yaptık diye fiyat koyuyorlar yazık bu millete aynı ürün internet te bakıyorsun bir yerde yüz liraysa başka bir sitede 400 lira olabiliyor anlamak zor
    Cevapla
  • Raşit YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    BİM,A101,MİGROS,ŞOK neyse TRENDYOL,HEPSİBURADA,N11 de o sanalda alayı ESİR ETTİ BU ASİL MİLLETİ ALLAH C.C. sorsun onlara. Bu halka ettikleri zulumden PARALARIDA kurtaramasın onları.
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamı kurgu indirim falan hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor