Kayseri’de şap paniği: 6 mahalle karantinaya alındı!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Süleymanfakılı Mahallesi'nde bazı büyükbaş hayvanlar üzerinde yapılan incelemede şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, 2 ilçedeki 6 mahalleye giriş çıkışlar yasaklanarak karantinaya alındı.

Kayseri’de şap paniği: 6 mahalle karantinaya alındı!
Kayseri’de şap paniği: 6 mahalle karantinaya alındı!
GİRİŞ 25.11.2022 22:58 GÜNCELLEME 25.11.2022 22:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yahyalı ilçesine bağlı Süleymanfakılı Mahallesi'nde yapılan taramalarda bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bu mahalle ile beraber Denizovası, Taşhan ve Develi ilçesine bağlı Kozluca, Ayşepınar ve Havadan mahallelerini karantinaya aldı.

1 AY SÜREYLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimi tarafından ilçemiz Süleymanfakı Mahallesi'nde gerçekleştirilen sağlık taraması neticesinde bir işletmemizde şap hastalığı tespit edilmiş olup, serotip tayini için veteriner hekimlerimizce referans laboratuvara gönderilmek üzere numune alınmıştır. İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı gereğince 5996 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde mihrak işletmeyi merkez olarak almak suretiyle 10 kilometre çaplı koruma ve gözetim bölgesi olarak belirlen alanda bulunan Süleymanfakılı, Denizovası ve Taşhan mahallelerinde karantina tedbirleri uygulamaya başlamış olup, hayvan giriş ve çıkışları 1 ay süreyle yasaklanmıştır. Koruma ve gözetim bölgesinde bulunan büyükbaş ve hastalığa duyarlı küçükbaş hayvan  işletmelerimize rapel şap aşı uygulamalarına başlanmış olup, karantina süreci tamamlanıncaya kadar karantina tedbirlerine uymadığı tespit edilen işletmelere 5996 sayılı Kanun'un 36. maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacaktır" denildi. 

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • asis 1 yıl önce Şikayet Et
    kayseri sucuklarına dikkat
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahin, Başyazıcı, müslümoğlu sucukları ameliyathane sterilliğindeki ortamlarda, usulüne uygun şekilde üretiliyor. Gelip görmeden uydurmayacaksın. Merdivenaltı ucuz sucuk alırsan at, eşek eti yemen muhtemeldir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayseride sadece sucuğun reklamı var lezzet olarak vasat altı kalır.Tarım ve hayvancılık bakanlığının yayınladığı belgelerede bakarsanız zaten sucuğun içinde olmaması gereken şeyleri koyan firmaların çoğunluğu kayserili firmalar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı