Tele1 ekranlarında İslam hedef alındı! Tepki çeken sözler

Tele1 ekranlarında 'Ümmet' kavramı üzerinden İslam ve Müslümanlar hedef alındı.

Tele1 ekranlarında İslam hedef alındı! Tepki çeken sözler
Tele1 ekranlarında İslam hedef alındı! Tepki çeken sözler
GİRİŞ 26.11.2022 19:22 GÜNCELLEME 26.11.2022 19:24
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Tele 1'de Namık Koçak'ın moderatörlüğünü yaptığı programda, Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Sunucu Koçak, "Dikkat ediyorsunuz hani 'demografik yapı bozuluyor' diyorduk ya. O demografik yapı farklı bir şey... Bir ümmet oluşturma. Yandaş gazetelere baktığınız zaman, bir şey oluyor "Ümmet sevindi, ümmet şunu istedi, ümmet bunu istedi... Türkiye'yi böyle bir yere doğru götürme çabası var" ifadeleriyle rahatsızlığını dile getirdi.



Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, "Ümmetin ne faydası var? Ümmet diktatoryadır" deyip tepki çeken ifadeler kullandı.

İnce şu ifadeleri kullandı;

Ümmet bizim, yasalarımızda, literatürümüzde, 1923'ten bu yana hatta Kurtuluş Savaşı'nın başlangııcından itibaren ümmet asla ve asla bizi dilimizde ve düşüncemizde gündelik hayatımızda yer almayan bir kavram. Ümmet nedir? Söylendiğine göre bir dinin mensuplarına ümmet diyorlar. Ümmet bir dine inanların toplamı. Peki, ne iş yarar ümmet? Bu neye benziyor? Galatasaray'ın Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin dünyadaki taraftarlarına benziyor.

Ümmetin ne faydası var? Cumhuriyet'e bir yazı yazacağım 'ümmet' üzerine... Ümmetin vatanı yoktur. Ümmet vatansızdır. Bayrağı, ulsal marşı yoktur. Ama dini vardır. İstedikleri kadar bağırsınlar, Türk olmak Müslüman olmaktan önemlidir. Türkiye ümmetin hakim olduğu bir ülke değil, vatan değil. Eğer bir ümmet bu topraklar üzerinde egemen olursa yaşamak olmaz. Ümmet nedir biliyor musun? Diktatoryadır.

Şimdi Müslüman falan bırakalım. Üç İbrahimi dinin mensubunu alalım. Her ne kadar bizimki biraz İsmaili idiyse... Çünkü Hacer'le birlikte icat etti İbrahim, İsmail'i. Müslümanlar oradan türemiştir. Beni bu işten çakmaz diye bilirler yazarlar ama ben onlardan iyi çakarım.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Biz Muhammed ümmetiyiz ya siz?
    Cevapla
  • ali kaya 10 ay önce Şikayet Et
    sen ne içtin
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    siz nasılki kemalistseniz ve bizde muhanmedi yani onun ümmetiyiz..ey kâfirler...nedir bu din düşmanlığınız....bir defada şu gecmişi vahşetle dolu. hıristiyanlara laf sóyleyin..peki türk diyorsunuz CHP de ne kadar Ermeni var bir sayın bakalım..masonlarda iliskinizden bahsedin...bunlar dünyanın en cahil topluluğu
    Cevapla
  • oldubittiyok 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık lan sana ınsanlıgını unutmussun eyv kullugunu hatırla da senı bekleyen kulluk gorevlerını hatırlayıp en azından yaradanından kork ogunden cok kork ve agzına eline dılıne belıne ... sahıp ol
    Cevapla
  • k.m 1 yıl önce Şikayet Et
    BU satılık alçakları bu kadim ülkeden kovacan.içimizdeki bizans artıkları bunlar. 80 yıldır bu müslümanlara eziyet çektiren zihniyet bunlar. malesef bu alçak zihniyet yok olmadan bu ülkeye rahat yokkk.kahrolsun hainler.yaşasın tc.yaşasın osmanlı.yaşasın islam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Refah'ı işgal eden İsrail'den skandal savunma: Barış anlaşmasını ihlal etmiyorlarmış!