Son dakika: Türkiye Çin'den izahat istedi!

Son dakika: Türkiye, Doğu Türkistan'da çıkan yangının nedenlerine ilişkin Çin makamlarından izahat istedi.

GİRİŞ 27.11.2022 02:35 GÜNCELLEME 27.11.2022 09:21
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Türkistan'ın merkezi Urumçi kentinde çıkan yangındaki ölümlere ilişkin Çin makamlarından izahat istedi.

Bakanlık konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de çıkan yangında hayatlarını kaybedenler ve yaralananlar olduğunun derin üzüntüyle öğrenildiğini bildirdi. Açıklamada, bu elim hadise nedeniyle Türkiye'nin taziyeleri iletilirken yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada ayrıca "Yangının çıkış nedenine ilişkin kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz." ifadesi kullanıldı. Diplomatik kaynaklardan yapılan bilgilendirmede ise "Çin makamlarından yangının nedenleri hakkında izahat istenmiştir." denildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, "Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de çıkan yangın sonucunda hayatlarını kaybedenler ve yaralananlar olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadise nedeniyle taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Çin'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin (Doğu Türkistan) merkezi Urumçi kentinde Kovid-19 nedeniyle karantinaya alınan apartmanda çıkan yangında 10 kişi yaşamını yitirdi.

ÇİN'DE SİNCAN'IN URUMÇİ KENTİNDE KARANTİNADAKİ APARTMANDA ÇIKAN YANGINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Devlet medyasındaki haberlere göre, dün, merkez ilçe Tianşan'da bir apartman kompleksinde saat 18.00'de yangın çıktı.

Apartmanın 15. katında başlayan yangın 17'inci, dumanlar ise 21'inci kata kadar ulaştı. Dumandan etkilenen 10 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri ancak 3 saatte yangını söndürebildi.

Sosyal medyada, binanın Kovid-19 salgını nedeniyle karantina altında olmasından ötürü apartman sakinlerinin içeride mahsur kaldığı paylaşımında bulunulurken, tedbirler nedeniyle itfaiyenin de bölgeye geç ulaşmasına tepki gösterildi.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 75
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun zalim Çin zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Berat 1 yıl önce Şikayet Et
    Köminist Çin: Kibirli, şımarık, virüs üretim devleti izahat verecek mi? ne vermeli? Siz Suriyenin kuzeyinde ne yapıyorsunuz der topu taça atar ve ölen ölür, kalan kölelerle Corona ile hayatına devam eden eder, kurtulan kurtulur, kurtulmayan kireçlenir ve toprak altına.
    Cevapla
  • Tamada 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğur Perinçek parti toplantısında çin büyükelçisi ile izahat verdi
    Cevapla
  • misafir 32 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Türk ler için zerre miktar kötülük düşünenlere lanet olsun..
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmadığını söyleyen kişi zaten Türk değil ki. Bu durumu değiltirebilecek bir güç yok.
    Cevapla
  • NeİzahatiHakkaten 1 yıl önce Şikayet Et
    "Bunu nasıl becerdiyseniz, ayrıntılarıyla bize de anlatın, belki ileride lazım olabilir..." şeklinde bir izahat istemişlerdir... Başka ne olabilir ...?
    Cevapla
  • İzahat 1 yıl önce Şikayet Et
    Seninki yerindeyse her şey yolunda demektir Doğan ! Yeter ki sen iyi ol !
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafan yerinde mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye