Taksim'deki terör saldırısı: Kilit ismin Suriye'de çekilen fotoğrafı ortaya çıktı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım tarihinde meydana gelen terör saldırısının kilit isimlerinden firari PKK/YPG üyesi Bilal Hassan’ın örgütü simgeleyen kamuflaşlı fotoğrafları ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.11.2022 15:58 GÜNCELLEME 28.11.2022 16:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, 13 Kasım Pazar günü Beyoğlu’nun en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi’nde bölücü PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye bağlı bir hücre tarafından bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının faili Suriye uyruklu PKK/PYD üyesi Ahlam Al Bashir’in de aralarında olduğu 24 hücre üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kanlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın firari üyesi PKK/PYD mensubu Bilal Hassan’a ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Bombayı İstiklal Caddesine götüren Al Bashir adlı kadın terörist ile “Karı-Koca” kılığında beraber Türkiye’ye geçen hücre üyesi Bilal Hassan’ın, PYD/YPG’yi simgeleyen flama ve amblemlerin önünde örgüte ait kamuflaşlı fotoğrafı ortaya çıktı.

PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü saflarında faaliyet gösteren ve Ayn Al Arap'da (Kobani) bulunduğu öğrenilen teröristin, örgütün talimatı ile bu saldırıyı planladığı anlaşıldı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 34
  • Bir adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Beslemeyelim
    Cevapla
  • BİROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahluğun gebertilerek leşininde gösterildiği fotoğraflarıda görmek istiyorum burada..
    Cevapla
  • Net 1 yıl önce Şikayet Et
    En temizi hepsini hemen ülkesine ugurlayin evvelce oradaydilar.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu belgeyi kılıçdaroğluna ve diğerlerine gönderin. kendileriyle övünsünler nasıl da destek verip sahip çıkmışlardı .mutluluktan uçuyorlardır. vatanına ihanet edenler aşağının aşağısıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kimliği değil kendisi lazım, biz bunların neci olduğunu biliyoruz neyi kanıtlıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...