16 yaşındaki Sıla'yı boğazını keserek öldürmüştü! Korkunç cinayette flaş gelişme

Giesun'da, eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü (16) boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Can Gökçek’in (21), adli tıp üst kurulunca hazırlanan raporda, akıl sağlının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

GİRİŞ 29.11.2022 16:45 GÜNCELLEME 29.11.2022 16:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara'da bir şirkette çalışan Hüseyin Can Gökçek, 16 Şubat'ta geldiği Erikliman köyünde eski nişanlısı Sıla Şentürk ile tartıştı. İkili arasında nişan atma meselesi ve ailenin tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından dolayı çıkan tartışmada Gökçek, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla genç kızın boğazını kesti.

Sıla, kanlar içinde yerde kalırken, Gökçek kaçtı. Bu anlara tanık olan ve o dönem işitme ile konuşma engeli bulunan babaanne, durumu güçlükle komşularına ifade edip, yardım istedi. Komşuların ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Sıla'nın cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kaçmaya çalışırken yakalanan Gökçek ise tutuklandı.

Sıla Şentürk'ü daha önce kaçıran ve 'cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla yargılanması süren Hüseyin Can Gökçek hakkında, 'tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2’nci duruşmaya Gökçek, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada Sıla Şentürk'ün ailesi ile taraf avukatları da hazır bulundu.



CEZA SORUMLULUĞU TAM

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada sanık Hüseyin Can Gökçek için 'akıl ve ruh sağlığı' ile ilgili adli tıp üst kurulu raporunun geldiğini duyurdu. Heyet, raporda sanığın akıl sağlının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini açıkladı. Savunmasında rapora itiraz eden Gökçek, “Olay medyatik olduğundan, akıl sağlığım yönündeki rapor 5 dakikada hazırlandı. 17 yıllık raporum var. Tam teşekküllü hastaneden yeniden rapor hazırlanmasını istiyorum” dedi.

Sanığın avukatı, müvekkili hakkında yeni rapor talebinde bulunarak, iki aile arasında nişan merasimine ait görüntülerin yer aldığı CD’yi de mahkeme heyetine sundu. Duruşmada, Sıla Şentürk'ün ailesi de sanığın en ağır cezayı almasını istedi.  Yeni rapor talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 29 Aralık’a erteledi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıvırma kurtarmadı ama adalet dediğin kısasa kısastır aynı yerde aynı şeyle olmalıdır.
    Cevapla
  • asi 1 yıl önce Şikayet Et
    akıl sağlığı yerinde olmasaydı serbestmi kalacaktı yazık çok yazık bunun gibilerine kısas yapcan yoksa iki gün sonra hapisten çıkınca başka insanlara zarar verecek
    Cevapla
  • salihx 1 yıl önce Şikayet Et
    o yaşta kızı nişanlayan anne-baba,ona müsade eden kim varsa suçludur
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    rapora itiraz ederken 17 yıllık raporum var diyor bumu akıl sağlığı yerinde olmayan ukala akıl sağlığın yerinde değilse demekki evliliğede elverişli değilsin ne diye evlenmeye kalkıyorsun
    Cevapla
  • Envers 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi rapor sağlığı bozuk derse yirtacak bu nasıl bı vahşet resmen sahipsiz ve yaşı kucuk kızi kaçırıp herturlu pisliği yapmış hayatı dar etmis yetmemiş bukez gelip canına kiymis bu gibi alcakların hergun bı parmağını kesip yedireceksin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı