Son dakika: Fatma Onur öldürüldü!

Son dakika haberi.. Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur'u etkisiz hale getirdi. Ayrıca Suriye'de de 2 terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 30.11.2022 09:33 GÜNCELLEME 30.11.2022 15:38
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... MİT, Irak/Sincar'da gerçekleştirdiği operasyonla, PKK'nın istihbarat yapılanması içerisinde uzun yıllar sorumlu seviyede faaliyet gösteren Kinda Maraş Kod Fatma ONUR'u etkisiz hale getirildi.

Fatma ONUR, 90'lı yıllarda örgüte İngiltere'den katıldı. Örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun yıllar görev. yapan Fatma ONUR, 2016 yılında örgütün istihbarat yapılanması NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirildi. Örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler verdi. Irak ve Suriye'de örgütün istihbarat sorumluları arasında yer alarak çeşitli faaliyetler yürüten Fatma ONUR, özellikle Irak/Süleymaniye bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü MİT'in hedef listesine girdi.

MİT ajanlarından oluşan özel ekip, Kinda Maraş kod Fatma Onur'un faaliyetlerinin deşifresi için detaylı bir çalışma başlattı. MİT, Fatma Onur'un Kandil'den gizli bir görev kapsamında Sincar'a gönderildiği, Sincar'da istihbari faaliyetlerini gizlemek amacıyla finans sorumluluğuna getirildiğini tespit etti.

MİT, bölgedeki saha ajanları vasıtasıyla Fatma Onur''un yerini tespit etti.Ardından operasyon için harekete geçti ve Sincar'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK KARIŞTI

Diğer yandan bölgedeki MİT kaynakları, istihbarat yapılanmasının tepe yöneticisinin etkisiz hale gelmesi ile birlikte PKK'nın sorunlar yaşadığını tespit etti.

2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamaya göre de; Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 233
  • hammert 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım başarılarının devamını versin sağlık sıhhatle ellerine ayakkalına allaha emanet olsunlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun darısı diğerlerinin başına bu operasyonu yapan aslanlarımızında eline sağlık rabbim cümlesini korusun ayaklarına taş değmesin inşaallah.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    O leş Öldürülmedi,gebertildi.
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    onursuz bir şekilde ölen sahte onur
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah sıra elebaşlarına da gelir..ozaman türkiye bayram edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...