60 milyon liralık vurgun! Tefeci çetesine operasyon

Faiz karşılığı para verdikleri ve vadesi gelmemiş çekleri komisyon karşılığında vadesinden önce nakde çevirerek tefecilik yaptıkları belirlenen şüphelilere 7 ilde operasyon düzenlendi. 60 milyon liralık vurgunda 33 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 30.11.2022 12:08 GÜNCELLEME 30.11.2022 12:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları tespit edilen  çeteye operasyon düzenledi.



İSTANBUL'DAN TRABZON'A UZANAN 7 ŞEHİR

Faiz karşılığı para verdikleri ve vadesi gelmemiş çekleri komisyon karşılığında vadesinden önce nakde çevirerek tefecilik yaptıkları tespit edilen çete üyelerinin İstanbul merkez olmak üzere Sakarya, Karabük, Muğla, İzmir, Aydın ve Trabzon'daki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.



33 KİŞİYLE 60 MİLYONLUK VURGUN

Operasyonda 26'sı İstanbul'da olmak üzere, toplam 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 50 kişiden toplam 60 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait çok sayıda fişek, mağdurlara ait çok sayıda çek-senet, ajanda ve vekaletnameler ele geçirildi.

Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

KAYNAK: DHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Evkur, yön, senet-sepet... Asıl tefeci bunlar... Asıl bunları hizaya getirin... Mağdur ettikleri ve icra takibinde olmayacak borçlarla karşı karşıya bıraktıkları milyonlarca insan var...
    Cevapla
  • Vahvah 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel meslekmiş
    Cevapla
  • Attillahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Senet denen şeyin kanunen kalkmasi lazim!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batman'a gelin, görün tefecilik nasıl yapılırmış, görün...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tefeciler yüzünü neden bu belalar geliyor devlet bir el atsın urfaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında