Cihat Yaycı’dan dikkat çeken taktik: Türkiye bunu yaparsa bir taşla birkaç kuş vururuz!

Cihat Yaycı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı ve “Doğu Akdeniz’de sondaj ve sismik araştırma gemilerimize KKTC bayrağı çekerek faaliyet gösterilmesi düşünülmelidir” çağrısında bulundu.

GİRİŞ 04.12.2022 12:17 GÜNCELLEME 06.12.2022 17:31
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile savaşmadan diplomatik yollarla Türkiye’nin çıkarlarının korunabileceğini her fırsatta dile getiren Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Cihat Yaycı, TÜRK DEGS’in sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamasında, Türkiye’nin sondaj ve sismik araştırma gemilerinden birkaçına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının çekilmesini önerdi. 

“SONDAJ VE SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİLERİNE KKTC BAYRAĞI ÇEKİLMELİ”

Cihat Yaycı, “Devletimiz eğer kendi bayrağı ile sondaj ve sismik araştırma faaliyeti yapmayı şu an uygun görmüyor ise, gemilerimizin belli bir süreliğine KKTC’ye devredilmesi ve KKTC’ye devredildikten sonra bunlara KKTC bayrağı çekilerek faaliyet göstermeleri düşünülmelidir.” çağrısında bulundu.

“İTİRAZ EDEMEZLER”

Avrupa Birliği'nin (AB) KKTC bayraklı gemilere itiraz edemeyeceğini kaydeden Cihayt Yaycı, "Bu girişime Yunanistan-Rum ikilisinin kışkırtmasıyla AB itiraz etmeye kalkacak olursa kendi tezleriyle çelişir. Çünkü AB, Kıbrıs Adası’nda Türkler ve Rumların tümünün hakkı olduğunu savunuyor. O zaman KKTC bayrağı asılı araştırma gemilerine itiraz etmemesi gerekir.” dedi.

“MÜRACAAT EDERLERSE KKTC’Yİ TANIMIŞ OLURLAR”

AB'nin KKTC bayraklı gemilere itiraz etmek için KKTC'ye müracaat etmesi durumunda Kıbrıs'taki Türk devletinin tanınacağını belirten Cihat Yaycı, “İtiraz ederlerse de doğrudan Türkiye’ye bir şey söyleyemezler. Söylerlerse de Türkiye çıkıp,‘Biz KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak tanıyoruz, ona müracaat edin’ der. Müracaat edeler ise de KKTC’yi tanımış olurlar. Böylece bir taşla birkaç kuş vurmuş oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 112
  • Orhan okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemilere yapilacak mudahale sonrasi durum içinden çikilmaz bir hal alacaktir.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Fikir harika ama eksik O gemilere Türk savaş gemileri eşlik etmek zorunda Yoksa bırakın yunanı rumu NATO bile vurur
    Cevapla
  • mccc 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın kafası çalışıyor.kim ne derse desin.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahaha, valla güzel fikir, sonu olmaz, ama birkaç şalter attirir.
    Cevapla
  • KORAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemiyi bağlamak isterlerse ciddi kriz olur. Türkiye ye senin geminse bayrağını neden çekmedin diyeceklerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak