Narkotik iftiralara yanıt verdi! Bataklık soruşturmasında bomba gelişme

İftiralara cevap veren Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yaptığı açıklamada, “Bataklık soruşturması uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik bir soruşturmadır” ifadelerini kullandı.

Narkotik iftiralara yanıt verdi! Bataklık soruşturmasında bomba gelişme
Narkotik iftiralara yanıt verdi! Bataklık soruşturmasında bomba gelişme
GİRİŞ 06.12.2022 18:58 GÜNCELLEME 06.12.2022 20:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Bataklık Soruşturması ile ilgili açıklamada bulundu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Daha önce sayfalarımızdan açıklama yapılmasına rağmen, son dönemde yaşanan tartışmalar nedeniyle Bataklık soruşturması hakkında bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. 

Bataklık Soruşturmasına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 03 Aralık 2019 tarihinde başlanmıştır.

SORUŞTURMA, KARA PARA AKLAYANLARA YÖNELİK SÜRÜYOR

Bataklık Soruşturması uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik bir soruşturmadır. Amacı suç gelirlerine ve suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerinin aklanması suçuna müdahale etmektir.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucuya bağlı suç gelirleri soruşturmasıdır. Örgütlü olarak suç gelirini aklayan kişiler konu edilmiştir.

Daha önce sayfalarımızdan açıklama yapılmasına rağmen, son dönemde yaşanan tartışmalar nedeniyle Bataklık Soruşturması hakkında bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. pic.twitter.com/Y0rsUkfo6l

Emniyet Genel Müdürlüğü

BATAKLIK SORUŞTURMASININ DETAYLARI

Ülkemiz dışında Türk uyruklu kişiler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen, Hollanda, Peru, Brezilya, Fransa, İtalya, Ekvador ve Belçika'da yakalanan 18 ton civarında kokain, İspanya ve Akdeniz'de yakalanan 30 tonun üzerinde esrar ve 5 tonun üzerinde baz morfin, Hollanda ve İspanya'da yakalanan 180 kilogram civarında eroin yakalanmasına yönelik operasyonlar soruşturmanın dayanağını oluşturmaktadır.

Bataklık Soruşturması kapsamında MASAK uzmanları ile Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu müfettişlerinin raporları alınarak soruşturma dosyasına eklenmiştir.

6 ay boyunca yürütülen soruşturma 30 Haziran 2020 tarihinde operasyona çevrilmiştir. Operasyon kapsamında kamuoyunda baron olarak bilinen Nejat D., Çetin G. ve Halil A. isimli 3 suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 79 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır.

4 Temmuz 2020 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 34'ü tutuklanmıştır.

Menkul ve gayrimenkul olmak üzere yaklaşık 2 milyar TL değerinde mal varlığına el konulmuş, döviz, altın, turizm, inşaat gibi alanlarda faaliyet gösteren 17 şirkete kayyum atanmıştır.

24 Haziran 2021 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlenmiş ve düzenlenen iddianame Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek 73 sanık hakkında yargılamaya başlanmıştır.

Soruşturma ve kovuşturma kapsamında İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, Belçika, Brezilya, İspanya, İtalya ve Sırbistan gibi ülkelerle iş birliğine gidilmiş ve 8 ülkeye 13 adli istinabe talebi gerçekleştirilmiştir. Bunlardan sadece 4'üne cevap alınabilmiştir.

Yargılama yurt dışında Türk vatandaşlarının karıştığı narkotik madde ticaretine dayanmaktadır. Dolayısıyla adli yardımlaşma taleplerine verilecek cevaplar önem arz etmektedir. Birçok adli istinabe talebine cevap verilmemesi ve hukuk sistemimizde tutuklulukta geçen en fazla sürenin tamamlanmasından dolayı, tutuklu sanıklar ilgili mahkememiz tarafından 08 Eylül 2022 tarihinde adli kontrol şartıyla ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

KAFA KARIŞIKLIĞI OLUŞTURMAYIN

Sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması beraat ettikleri anlamına gelmemektedir.

Türkiye'nin suç ve suçluya karşı yaptığı operasyonları, özellikle uyuşturucu ticaretinden kaynaklanan suç gelirleri açısından en büyük operasyonunu, içeriği, kapsamı ve hedefleri bilinmeden kafa karışıklığı oluşturmaya çalışmak, günlük tartışma malzemesi haline getirmek üzüntü vericidir.

"HAKİKATTEN UZAK İFTİRALARLA İTİBARSIZLAŞTIRANLARA" TEPKİ

Türk polis teşkilatı olarak suç ve suçluya karşı milletimizin huzur güveni ülkemizin esenliği için birlikte hareket ettiğimiz kurumların ve devletin aşağılanması ve itibar suikastı yapılması tarafımızca bu mücadeleyi samimiyet sadakat ve bağlılıkla fedai can etme anlayışı ile verenler olarak kabul edilemezdir. Devletin bu mücadelesine hakikatlerden uzak iftiralarla itibarsızlaştırma değil, moral, güç ve destek verilmesi beklentimizdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Narkotik darbeyi vurdukça chpkk ve hdpkk dan inleme sesi geliyor demekki neymiş uyuşturucu bu iki vatansız partininmiş
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB nin cenaze nakil aracındaki uyuşturucuları ele geçirirseniz hertürlü iftirayı atarlar.
    Cevapla
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Narkotikin başı PKK,, Karapara aklamanın başı CHP ..ikiside 6 lı Masada
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Torbacılar yemek şirketlerinin logosu olan motorları ile uyuşturucu gönderiyor.. Ve kurye şirketlerinin motorları ile taşıma yapılıyor.. Taşıyan ne taşıdığını bile bilmiyor.. Galericilerin bazıları da satacakları araçlar ile evlere servis yapıyor. Torbacılar sık araç değiştiriyor
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakaladilarinizi kelelerini keselim TSK emniyet hakaret aşağılama yapanların yatak odalarının baş köşelerine bir gece koyun gitsin YAAAAA HAKKKKK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!