Uyarılar peş peşe: Efsane kış yolda, her şey olabilir! Müthiş soğuğun kapıları kırılıyor

Son dakika haberi... Meteoroloji uzmanlarından gelen peş peşe açıklamalara göre Avrupa ve Türkiye'yi bu yıl çetin bir kış bekliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, önümüzde "efsane bir kış" olduğundan söz ederken 1987 kışıyla karşılaştırdı.

GİRİŞ 07.12.2022 12:32 GÜNCELLEME 07.12.2022 12:32
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ökten öte yandan 1997'de 'El Nino', bu yıl ise 'La Nina' kışı olduğuna değinerek aralıkta "karlı ve çetin bir aralık ayının" Avrupa'da etkili olacağını dile getirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar ve sağanak yağışı konusunda da uyarılarda bulundu.

Milyonlar yaşadığı yerde kar yağışının ne zaman başlayacağını merakla beklerken Türkiye'yi hayli soğuk ve çetin bir kış bekliyor.

"POTANSİYEL OLARAK EFSANE BİR KIŞ"

Meteoroloji Uzmanı Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda geçmişten ve günümüzden uydu haritalarını yorumlarken "Seyahat edecek vatandaşlarımız tedbirli olmalı" uyarısında bulundu. "Potansiyel olarak efsane bir kış var önümüzde" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEY OLABİLİR"

Ökten, "Her şey olabilir" diyerek kışın yaşanabileceklere ilişkin mesaj verdi. İşte Meteoroloji ve Kerem Ökten tarafından yapılan açıklamalarla yurttan hava durumunun ayrıntıları...

Son dakika... Uyarılar peş peşe: Efsane kış yolda, her şey olabilir!

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK UYARISI

7 Aralık Çarşamba günü için uyarılarda bulunan Meteoroloji'nin en son değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin çevreleri ile Akşam saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay kıyılarının, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Konya'nın doğusu, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

2 HARİTADA ÜZERİNDEN UYARDI! "AYNISI OLACAK DEMİYORUM FAKAT..."

Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de Twitter hesabında paylaştığı 2 gönderiyle Türkiye'yi ve dünyayı bekleyen kışa ilişkin açıklamalar yaptı.

 Ökten, ilk paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bu sene Sibirya ve Kutupta biriken soğuklar 1987 Kışı öncesi ile yarışıyor. Yani potansiyel olarak efsane bir Kış var önümüzde. Aynısı olacak demiyorum; fakat her şey olabilir..."

Paylaşımına 2 uydu haritasının görüntüsünü ekleyen Ökten, Aralık 2022 ile Aralık 1986'yı karşılaştırdı.

Uyarılar peş peşe: Efsane kış yolda, her şey olabilir!

"SOĞUK CEHENNEMİN KAPILARI KIRILMAYA BAŞLAYACAK"

 Ökten bugünkü paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı: 

Stratosferik darbe başlıyor. 22 Aralık itibariyle soğuk cehennemin kapıları kırılmaya başlayacak. Dünya batıdan doğuya döndüğü için atmosfer de batıdan doğuya döner. Stratosferik darbeden sonra atmosfer doğudan batıya aksi istikamette dönecek ve Sibirya soğukları batıya akacak...

Avrupa, karlı çetin bir Aralık ayı yaşayacak. Geçmişe bakarsak Aralık 1997 böyleydi. O sene el - nino vardı. Bu sene ise La - Nina var. Dolayısıyla meteoroloji tek bir endeksle yorumlanamayacak kadar komplex bir bilim dalıdır. Seyahat edecek Vatandaşlarımız tedbirli olmalı...

 METEOROLOJİ'NİN BÖLGE BÖLGE 7 ARALIK HAVA DURUMU RAPORU ŞU ŞEKİLDE; 

MARMARA

Parçalı, akşam saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C

Parçalı, akşam saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 15°C

Parçalı bulutlu

TEKİRDAĞ °C, 12°C

Parçalı, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C

Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli

İZMİR °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 13°C

Parçalı ve zamanla yer yer çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın güney, Burdur'un doğu kesimleri, mersin çevreleri ile gece saatlerinde Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi ve Toroslar bölümünde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, öğle saatlerinden itibaren güney kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MERSİN °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Aksaya ve Nevşehir çevreleri ile Konya'nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel olmak üzere yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 9°C

Parçalı bulutlu

SİNOP °C, 15°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

RİZE °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 15°C

Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 11°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AĞRI °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu

VAN °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MARDİN °C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 14°C

Az bulutlu

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • rauf 1 yıl önce Şikayet Et
    çok abartıyorlar kurak geçiyor keşke yagsa. pastırma sıcakları geçıyor ner kar ne yagmur meteo palavra sıkıyo
    Cevapla
  • eko 1 yıl önce Şikayet Et
    biri eko yu uyarsın. sonra ben bilmiyodum bana böyle bi bilgi gelmedi benim haberim yok demesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah in işine karışmayın
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yağsın şu yok memlekette Allah'ın işine karışmag
    Cevapla
  • Mehmets 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda marmara bölgesi gayet iyi Ben kasım ve aralık ayı içinde kombiyi sadece 1 gün o da 3-4 saat yaktım Diğer bölgelerde durum ne bilmiyorum Eminim akdeniz ege batı karadeniz doğunun bir kısmı aynıdır İlerde ne olacağını Allah bilir 1987 kışına gelince Aslında o yıl kış gayet normal geçiyordu Cemreler düşmeye başlamıştı tam bahara girilecek derken Ani başlayan ve günlerce yağan kar nisanın sonlarına doğru bile İstanbullulara kışı yaşatmıştı o olay 100 yılda 1 görülen bir şeydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün