Tarihi yapının silüetini bozan o yurt yıkıldı

Van’ın Gevaş ilçesindeki 700 yıllık Selçuklu eseri Halime Hatun Kümbeti’nin arkasına, 2007 yılında inşa edilen 4 katlı yurt binası için ağustos ayında yıkım karar çıktı.

Tarihi yapının silüetini bozan o yurt yıkıldı
Tarihi yapının silüetini bozan o yurt yıkıldı
GİRİŞ 10.12.2022 10:27 GÜNCELLEME 10.12.2022 10:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kümbetin siluetini bozan ve depremde hasar gören bina, iş makineleriyle yıkıldı. Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, "Kadim bir kültürün mirasını teşkil eden Halime Hatun Kümbeti’nin bu çirkin görüntüden kurtulması hepimizi ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

Gevaş ilçesinin önemli tarihi yerlerinden Selçuklu Mezarlığı ve yanındaki Saltuklu Beyi Melik İzzeddin tarafından 1335'te kızı Halime Hatun için yaptırılan kümbetin hemen arkasına 2007 yılında inşa edilen liseye ait 4 katlı yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdi. Halime Hatun Kümbeti’nin siluetini bozan ve Van depremlerinde hasar gördüğü için uzun süredir kullanılmayan bina için ağustos ayında yıkım kararı çıktı. Kararın ardından geçen günlerde bina, iş makineleriyle yıkıldı.

YURDUN YIKILMASI HERKESİ ÇOK MUTLU ETTİ

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, "Bu yurt 2007 yılında inşa edilmişti. Selçuklu kümbetinin siluetini olumsuz yönde etkilemekteydi. Kirli bir görüntüye neden olmaktaydı. Bu konudaki rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlarımız vardı. Ve yurdun yıkımı için karar alındı ve yıkımına başlandı. Toplumda ciddi anlamda memnuniyet oluşturdu. Kadim bir kültürün mirasını teşkil eden Halime Hatun kümbetinin bu çirkin görüntüden kurtulması hepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Burası her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alan. Böyle bir değere sahip olan bir yerin bu çirkin görüntüden kurtulmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem de zarar görmeseydi Yılmazlar di
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu yapan ,yaptıran kocakqfalı ,gormedimi o kumbeti ona izin verdi.Devletin parası böyle çarçur edilirdi.Bu vatan hainliğidir,yapan,yaptıran izin veren namussuzlar karsilamalidir onun bütün masrafını.Bu zihniyet bu cennet ülkede nefes aldıkça düşmana gerek yok zaten.
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba vakti zamanında izin verenler ve göz yunanlardan herhangi bir tahsilat yapılacak mı...
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    O bina yapılmalı çok oldu, yeni değil
    Cevapla
  • İLHAN GÜR 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yurt yıkılmış ama kümbet halen daha harabe
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli servet. Yapımına önceden engel olunabilir sit alanı diye. Üstüne de çürük yapı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı