Pasaport randevularıyla ilgili iddialara yalanlama!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.

Pasaport randevularıyla ilgili iddialara yalanlama!
Pasaport randevularıyla ilgili iddialara yalanlama!
GİRİŞ 10.12.2022 13:28 GÜNCELLEME 10.12.2022 16:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Genel müdürlük, bazı basın yayın organlarında yer alan "Aralık ayında pasaport randevusu bulunmadığına" dair haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Uzun yıllar boyunca 2 milyon civarında olan yıllık pasaport talebinin, bu yıl 10 Aralık itibarıyla 3 milyon 650 bini aştığı vurgulanan açıklamada, talebin yıl sonunda ise iki katını bulmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pandemi sonrası artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenlerle önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir. Öte yandan vatandaşımızın mağduriyetini önlemek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapılmakta, kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirilmiş, randevu alım süresi 15 güne çıkarılmıştır. Ayrıca ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek vatandaşlarımızın yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    5 gün icinde pasaportumu aldım gerisi yalan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıra almada sıkıntı yok 1 aydır işlem yaptık halen basımdan önce kontrol aşamasında diyor
    Cevapla
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Pasaport harcı artmayacak aynı kalacak densin 2023 te o an sira falan kalmaz
    Cevapla
  • Yağız gökay 1 yıl önce Şikayet Et
    randevular bir şekilde alınıyorda pasaportların geliş süreleri 25 günün üzerinde ve bu süre pasaport kullanım sürelerinden düşüyor,pasaport tarihlerinde randevu günü yazıyor,basım günü yazmıyor,kısaca 1 ay eksik kullanıyorsunuz pasaportlarınızı
    Cevapla
  • avciTURK AVCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye icinde sistem hizlimi degilmi bilmem ama yutdisinda cok agir pasaport yenilemek icin muracaat ettim pasaportun elime gecmesi tam 45 gun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar