Yozgat'ta iş makinesi doğal gaz borusunu delince kentin gazı kesildi! Tüp satışı patladı

Yozgat'ta şebeke suyu isale hattı yenileme çalışması sırasında iş makinesi doğal gaz borusunu deldi. Doğal gaz dağıtım şirketi tarafından kente gaz akışı durdurulurken, vatandaşlar tüpçülere akın etti.

GİRİŞ 11.12.2022 00:53 GÜNCELLEME 11.12.2022 11:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi Sungurlu Caddesi'nde su isale hattı çalışması yapan iş makinesi doğal gaz hattını deldi. Borudan kısa sürede sızan gaz çevreye yayıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine doğal gaz dağıtım şirketi tarafından kentin gazı kesildi. Arızanın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Arızanın yaşandığı alanda inceleme yapan Yozgat Valisi Ziya Polat, "Akşam saatlerinde doğal gaz hattında meydana gelen arıza nedeniyle kent merkezinde doğal gaz kesildi. Şu an hastanelerimize, cezaevine, sağlık ocaklarına ve fırınlara gaz verildi ve vermeye devam ediyoruz. Yozgat'ımıza geçmiş olsun diliyorum" açıklamasında bulundu.

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI: DOĞAL GAZ, ELEKTRİK VE SU GİBİ OLMUYOR

Konutlara doğal gaz verme çalışmalarının devam ettiğini belirten Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, "Doğal gaz, elektrik ve su gibi olmuyor, konut girişlerindeki gaz regülatörlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Doğal gaz dağıtım şirketi personeli tüm regülatörleri kontrol edecek, ondan sonra evlere gaz verilecek" diye konuştu.

MİLLET TÜPÇÜLERE AKIN ETTİ

Bununla birlikte, gazı kesilen vatandaşlar mutfak tüplerini doldurtmak için tüpçülere akın etti.

Tüpçü Yahya Karaca, satışlarının arttığını dile getirerek, "Doğal gaz olduğu için rutin satışımız vardı, fazla stok yapmamıştık. Gaz kesilince talep çoğaldı, elimizdeki mevcudu değerlendiriyoruz." sözlerini kaydetti.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin şer gördüklerinizde hayır vardır tüpçü yıl boyunca yapmadığı işi 1gündw yapmış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzensiz şehirler ne olacak su ayrı kazıyor elektrik ayrı kazıyor telefon ayrı kazıyor herkes kafasına göre kazıyor belediyelerde uyuyor
    Cevapla
  • Niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Evde her zaman bir tane elektrikli ısıtıcı bir şey olacak, ne olur ne olmaz. Bu ülkede yaşadığımıza şükrediyoruz. Elektrik de giderse....
    Cevapla
  • demdane 1 yıl önce Şikayet Et
    kepçe operatörlerinin her zaman yaptığı iş
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya, nın hiçbir yerinde bu kadar düzensiz çalışma olmaz. Bir şehirde, su, doğalgaz, yeraltından geçen elektrik ve PTT kabloları yerleri bellidir. Kazılar, bunlar dikkate alınarak yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber