MEB'den o okul müdürüne soruşturma!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul'da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." denildi.

GİRİŞ 11.12.2022 10:49 GÜNCELLEME 11.12.2022 12:26
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, “Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul’da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." açıklamasını yaptı. 

NE OLMUŞTU?

Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü Cafer Koçyiğit istismar haberlerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı.

Koçyiğit, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberi doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!” ifadelerini paylaşmıştı.

Gelen tepkiler üzerine Koçyiğit, paylaşımlarını silmişti.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 239
  • Gülüzar 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin sükûnetli olup, mahkeme sonucunu beklemesi en doğrusudur, hele ki aksi bir durum olup olayın gerçek olması durumunda, savunayım destek vereyim derken birçok camia ve cemaatin zan altına girmesine sebep olabilir. Son olarak ta her olayı cemaat-sol kesim kavgasına çevirmemek, insanları kutuplaştırmamak, gençlere ve çocuklara örnek olacak olan biz ebeveynler için büyük bir sorumluluktur. Aksi halde bedeli ağır olur herkes için. Tek dileğimiz böyle bir olayın yaşanmamış ve hiç yaşanmaması olmalıdır. Çocuklarımız bizim için Allah'ın emanetidir. Hiçbir kurum, siyasi parti, ideoloji yada cemaat bu sorumluluğun üstünde değildir. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Gülüzar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir okul müdürünün henüz sonuçlanmamış ve olayların netlik kazanmadığı bir dava ile ilgili, ki helede çocuklar söz konusu ise, sonuçlanana kadar hiçbir paylaşım yapmaması en uygun olanıdır. Nitekim bırakın olayın gerçek olmasını, böyle bir şeyin ihtimal dahilinde bile olması, konuşulması anne-baba olan herkesi derinden üzmüştür.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu söyleyenleri seven olmaz.
    Cevapla
  • Ferit Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ayet paylaşmış. Siz tutup soruşturma başlatıyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • NUR MUHAMMED 1 yıl önce Şikayet Et
    Göreceğiz kim haklı? Sen, 26 yaşına kadar evli kal çocuk yap. Şimdi kalk; "Kocam bana 6 yaşında tecavüz ettmişti!" gibi garip bir hezeyan at ortaya... Demezler mi adama: " Kızım, bu saate kadar neredeydin? Kocandan ayrılınca mı tecavüz aklına geldi? Yoksa birilerinin piyonu musun?"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço