CHP'nin hedef aldığı İslami dernek ve vakıflar harekete geçti: Yargıda hesap verecek

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası üzerinden bütün İslami oluşumları hedef alıp "tecavüz", "istismarcı", "peşkeş", "çete" gibi korkunç ithamlarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya hakkında suç duyurusu yağıyor.

GİRİŞ 13.12.2022 11:17 GÜNCELLEME 13.12.2022 11:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hemen hemen bütün İslami STK'ları hedef alan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın sözleri yanına kâr kalmayacak.

CHP'li vekil Kaya'nın taciz ve tecavüz gibi ağır ithamlarla suçladığı kuruluşlar, iftirayı yargıya taşıma kararı aldı.

16 STK VE MİLYONLARCA VATANDAŞ HEDEFTE

Meclis kürsüsüne, elinde "Anadolu Gençlik Derneği", "İskenderpaşa Cemaati", "İsmailağa Cemaati", "Erenköy Cemaati", "Nakşibendi Tarikatı", "Menzil-Adıyaman Vakfı", "Hizmet Vakfı", "Semerkant Vakfı", "Birlik Vakfı", "İlim Yayma Cemiyeti", "KADEM", "TÜRGEV", "TÜGVA", "Ensar", "Hayrat", "Şam Yetimleri Derneği" yazılı bir dövizle çıkan CHP'li Kaya, şu sözleri sarf etmişti:

"Eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz!”

Yıldırım Kaya, konuşmasının ardından İslami vakıf ve dernek isimlerinin yazılı olduğu dövizi yırttı.

CHP'nin topyekün İslami kurum ve kuruluşları hedef göstererek "tecavüz", "istismarcı", "peşkeş", "çete" gibi korkunç ithamlarda bulunmasına tepki gösteren STK'lar, yargı yoluna başvuracaklarını ilan etti.

O açıklamalar şöyle:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan:

"Bu ülkenin mayası kıymetli kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını Meclis kürsüsünden itham eden, inancından geçmişinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz. Yapılan bu iftiraların hukuk nezdinde takipçisi olacağız."

İlim Yayma Cemiyeti:

"CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM'de kurumumuzu zan altında bırakan asılsız ithamlarda bulunmuştur. Kurumumuz, şahıs ile ilgili hukuki süreci başlatmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA):

"Vakıf kültürü; Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) bir sünneti olarak bizlere miras kalmış, ecdadımızın 600 yıl sürdürüp bizlere emanet bıraktığı bir değerdir. Bizler de Türkiye Gençlik Vakfı olarak, bu emaneti başımızın üstünde taşımaktan iftihar etmekteyiz.

Derdi, tasası vakıf kültürü ile savaşmak olan; çarpık zihniyetlerinde insanlık dışı fikirler üretenler, sivil toplum kuruluşlarımızı aşağılık bir olay ile aynı cümlede zikretmekten çekinmemektedir.

Milletimizin meclisinde; gecesini gündüzüne katarak gönüllülük ile hizmet eden vakıflarımızın mensuplarına böyle bir iftirayı atanlar, gönül dünyalarını da ortaya koymuşlardır.

Bizler, her daim iyiye ve güzele hizmet etmeye devam edeceğiz. Ötekileştirmeden, ayrım yapmadan; tamamen kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bu iftiralar tamamen 'Çamur at, izi kalsın' zihniyetiyle vakıflara ve vakıf geleneğine karşı yapılan bir karalama kampanyasıdır. Bu çirkin amaca hizmet eden ve destekleyen zihniyeti kınıyoruz. Mücadelemizi hukuk önünde de vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM):

"Kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumak için çalışan bir dernek olarak, 9 yıldır erken evliliklerle ve istismarın her türüyle mücadele ediyoruz. Bu konuda onlarca seminer, etkinlik, saha çalışması ve farkındalık kampanyası düzenledik.

Ayrıca çok sayıda mağdura, hak arama mücadelesinde yoldaş olduk. Her yıl, dezavantajlı kız çocuklarını uzun soluklu destek programları ile geleceğe hazırlıyoruz. Toplumsal dönüşüm hedeflediğimiz bu yolda, sık sık çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yapıyoruz.

MEB ile yaptığımız protokol de bu çerçevededir. Protokol ile öğretmenlere, alanında uzman isimlerce, kadın mağduriyetlerinin önlenmesi, şiddetin engellenmesi, ailede sorumluluk paylaşımı ve güven toplumunun inşası üzerine, katılımı zorunlu olmayan seminerler verilmektedir.

Hal böyle iken adımızı istismarla birlikte anmak, siyaset değil kötü niyettir! Bu konuşmanın, millete ait kürsüde yapılması da utanç vericidir. Milletin kürsüsü, milletin içinden çıkmış gönüllü hareketlerin toplum faydasına yaptığı çalışmaları karalamak için kullanılamaz.

İftira siyasetçilerinin, mücadelemize gölge düşürmesine izin vermeyecek ve kız çocuklarının yanında olmaya devam edeceğiz."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 5
  • Hür düşünce 1 yıl önce Şikayet Et
    chp teşkilatlarında onlarca istismar ve tecavüz olayı basına yansıdı bunların gayesi insaní korumak değil dini cemaat lre çamur atmaktır buda onların hadi değildir.Ahlakı, iyiliği,insanlığı ve İslam ahlakını millet imize öğreten sandık ve hakiki cematlerimizdir dinayet işleri başkanlığı ve İslam'a ve insanlığa hizmet eden tüm ihlâslı cematlerimizdir yüce ALLAH razı olsun inşallah
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Necip Fazıl CHP'nin bir parti olmadığını bir proje olduğunu söylemiştir. CHP halka sunacağı her hangi bir proje olmadığından kendilerine Anadolunun kapısını açan halkı yok etmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    saadet partisinin anadolu gençlik hakkındaki görüşü nedir acaba
    Cevapla
  • vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    kafirler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara hersey ama hersey serbest , devlet bunlara kesinlile dokunmuyor ve bunlarda azdikca aziyor olan bizim sinir sistemine oluyor !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!