James Jeffrey: ABD, Türkiye'ye sözünü tutmak zorunda

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin, Türkiye'nin harekatını durdurmasının tek yolunun 2019'da Türkiye'ye verdiği, 'sınırdan terör örgütünü çekme' sözünü tutması olduğu söyledi.

GİRİŞ 14.12.2022 10:18 GÜNCELLEME 14.12.2022 10:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ay başında yaptığı Ankara ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine muhtemel harekatı ve ABD'nin terör örgütüyle ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Jeffrey, ABD'nin, Türkiye'nin harekatını durdurmasının tek yolunun 2019'da Türkiye'ye verdiği, 'sınırdan terör örgütünü çekme' sözünü tutması olduğu söyledi.

Ankara'da yaptığı görüşmelerin ardından Foreign Policy dergisine bir de yazı yazan Jeffrey, makalesinde "Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmak için imzalanan 2019'daki anlaşmanın genişletilerek canlandırılması gerektiğini" söyledi.

Jeffrey, "Sorunu çözmenin bir yolu SDG'nin Suriye'nin hiçbir noktasından Türkiye'ye saldırı gerçekleştirmeyeceği sözü vermesi olabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bugüne kadar terör örgütü ile SDG arasındaki ilişkileri belgeleriyle ortaya koymasına rağmen YPG'nin SDG üzerinde kontrolü olmadığını öne süren Jeffrey, "SDG'yi komuta edenler Suriye'de "YPG'nin Doğu kanadı" diyorlar. Bunlar konuştuğumuz kişiler. Zaten bunun dışında birileriyle temas halinde değiliz" dedi.

KAYNAK: NTV
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • eyt li dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ne zaman sözünü tutmuşki siz bir mahluksunuz o yüzden yaşamayı hak etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük TERÖR devleti dir abd dir
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    inandıkmı hayır oyalama taktiği 1 ay durulur yine başımıza bela yıkıp geçmek lazımki Abd de bölgeden toplanıp gitsin zaten vaktide geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!