Çavuşoğlu, üç Türk ülkesi için 'kararı aldık' dedi ve açıkladı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Türkmenistan doğal gazı konusunda üç ülkenin yararına olacak şekilde ortak adımlar atmaya hazırız ve bu konuda bir çalışma gurubu oluşturma kararı aldık." dedi.

GİRİŞ 14.12.2022 14:27 GÜNCELLEME 14.12.2022 16:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan’da düzenlenen Türkiye-Türkmenistan-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuştu. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’un katıldığı basın toplantısında Çavuşoğlu şunları kaydetti:

“Dün Dışişleri, Enerji ve Ulaştırma Bakanları olarak Türkmen ve Azerbaycanlı mevkidaşlarımla ayrı ayrı üçlü formatta bir araya geldik, bugünkü zirvenin hazırlıklarını ele aldık. Devlet Başkanlarımız zirvede kabul ettikleri ortak bildiriyle işbirliğimizi geliştirme irademizi en üst düzeyde vurguladı. Enerji, ticaret ve ekonomi, gümrük, ulaştırma, bilim-eğitim ve kültür alanlarında 5 belgeyi biraz önce huzurlarınızda imzaladık.”



“Türkiye, Azerbaycan’ın ve Türkmenistan’ın temsilciliklerinin bulunmadığı ülkelerde Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı kardeşlerimize hizmet vermeye hazırdır, bunu toplantılarda arkadaşlarımıza, kardeşlerimize söyledik. Zirve’nin en önemli gündem maddelerinden biri, enerji işbirliğimizin geliştirilmesiydi. Enerji güvenliği için kaynak ve güzergah çeşitlendirmesi daha da önem kazandı. Bu durum Hazar havzası kaynaklarını ön plana çıkardı. Coğrafi konumlarımız, beşeri ve doğal kaynaklarımız bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağımızı gösteriyor.”

“Türkmenistan doğal gazı konusunda üç ülkenin yararına olacak şekilde ortak adımlar atmaya hazırız ve bu konuda bir çalışma gurubu oluşturma kararı aldık. Enerji alanında bugün imzaladığımız işbirliği mutabakat zaptı gerekli çerçeveyi oluşturuyor.”

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    aslinda cok önemli bir gelisme ama gündemi bu ara maalesef cehape belirliyor
    Cevapla
  • Hüseyin Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım tek bayrak altında birleştiği mız günleri de göster bizlere
    Cevapla
  • Şengül 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin bu mübarek gün hürmetine kabul olur inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak