5. Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 17 Aralık'ta

Mirasımız Kudüs Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği (UWC)’nin bu yıl 5. kez düzenlediği "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması"nın kazananları ödüllerini alacak.

5. Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 17 Aralık'ta
5. Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 17 Aralık'ta
GİRİŞ 14.12.2022 16:11 GÜNCELLEME 14.12.2022 16:11

Toplam 26 ülkeden 179 karikatüristin 455 eserle katıldığı Mirasımız Kudüs 5. Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 17 Aralık'ta Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Esenler, Kağıthane, Üsküdar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan yarışmanın neticesinde birinciye 30 bin, ikinciye 25 bin ve üçüncüye 15 bin lira ödül verilecek.

7 bin 500’er lira değerindeki "Mirasımız Derneği Özel Ödülü", "Naci el-Ali Özel Ödülü", "Necmettin Erbakan Özel Ödülü", "II. Abdülhamit Han Özel Ödülü" ve "Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü" de sahiplerini bulacak.

Yarışmanın jürisinde Türkiye'den Ahmet Altay ve Murat Yılmaz'ın yanı sıra Hırvatistan'dan Mojmir Mıhatov, İran'dan Mahboube Pakel, Lübnan'dan Anas Lakkıs, Avusturya’dan Klaus Pitter ve Bulgaristan’dan Maya Tcholakova yer alıyor.

Sanatçı Yiğithan Engin’in Kudüs ezgileri seslendireceği ve karikatürist Ahmet Altay’ın çizgi gösterisinin yer alacağı ödül töreninde, katılımcılar arasından yapılacak çekilişle 3 kişi de Kudüs Ziyareti’ne hak kazanacak.

Yarışma, “Mirasımız Kudüs” ana başlığı altında, karikatüristler tarafından Kudüs şehri ile alakalı; insan hakları, adalet, özgürlük, sevgi, kültür, sosyal hayat, sosyal sorumluluk, barış, şehir hayatı gibi kavramlar ve konuların zenginleştirici bir perspektifle karikatürlerle işlenirken, sosyal hayatta kültürel mirasın önemini, kültürel miras çerçevesinde sosyal sorumluluk bilincini, Kudüs'ün kültürel mirasa katkısını ve kültürel hayattaki önemini gündeme getirmeyi hedefliyor.
 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!