Son dakika: Songül Tarıncı ve Osman Mutlu öldürüldü! Haberler peş peşe geldi...

Son dakika haberi... MİT, PKK'lı teröristler Osman Mutlu ve Songül Tarıncı'yı Suriye ve Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 15.12.2022 11:05 GÜNCELLEME 15.12.2022 16:26
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), güvenlik güçlerine yönelik havan saldırılarını organize eden PKK'lı Osman Mutlu ile sözde propaganda sorumlusu Songül Tarıncı'yı, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

TERÖRİST SONGÜL TARINCI 2 KORUMASI İLE BİRLİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2010'da terör örgütünün şehir faaliyetlerinde çeşitli görevler alan "Roza" kod adlı terörist Tarıncı, 2013'te Diyarbakır'da örgütün kırsal kadrosuna katıldı.

Terörist Songül Tarıncı

Suriye'de güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı eylemlere katılan, Irak'ın Gare bölgesinde teröristlere silahlı ve ideolojik eğitimler veren sözde "apollo akademileri"nde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği belirlenen Tarıncı ve 2 koruması, MİT'in operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Songül Tarıncı, 2010 yılında örgütün şehir faaliyetleri içerisinde çeşitli görevler aldı.

2013 yılında Diyarbakır'dan örgütün kırsal kadrolarına katılan Songül Tarıncı, silahlı eğitimlerini tamamlaması akabinde Suriye'de görevlendirildi. Suriye'de güvenlik güçlerinin gerçeklestirdiği operasyonlara karşı eylemlere katılan Songül Tarıncı etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dahil edildi.

Songül Tarıncı, 2018 yılında örgütün propaganda faaliyetlerinin organize edildiği hücrede görev aldı. Suriye'den, Irak Gare'ye görevlendirilen Songül Tarıncı, örgütün teröristlere silahlı ve ideolojik eğitimleri verdiği Apollo Akademileri içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet göstermeye basladi.

Gare alanında bulunan MİT ajanlar, Songül Tarıncı'nın örgütsel yaşantısına sızdı.

TERÖRİST OSMAN MUTLU, PATLAYICI MÜHİMMATLARIN BULUNDUĞU ARAÇTA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'lı Osman Mutlu, Mardin hudut hattında görevli güvenlik güçlerimize yönelik havan saldırılarını organize ettiği ve bomba, silah aktarım faaliyetlerini yönettiği için MİT tarafından hedef listesine alınmıştı.

Suriye'de örgüte sızan saha ajanları tarafından takip edilen Osman Mutlu, alınan haberler ile yerinin tespit edilmesi üzerine MİT tarafından Amude'nin güneyinde gerçekleştirilen operasyonda beraberinde bir korumasıyla birlikte patlayıcı mühimmatların bulunduğu araç içerisinde etkisiz hale getirildi.

Terörist Osman Mutlu

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Canını bu millet için, bu vatan için, dini İslam için feda eden isimsiz kahramanlar! Canlar! Bu örgütün içine sızıp kefen koltukta görev yapan evlatlar! Rabbim sizden razı olsun. Duamız sizinle. Sizi yetistirenlerden, egitenlerden de bin razı olsun. Size ne yapsın ölüm... Siz ölümü oldurenlersiniz.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi aynı çukura
    Cevapla
  • vtd3434 1 yıl önce Şikayet Et
    oh mis ,2 leş daha sıkan elleriniz dert görmesin,Allah ayagınıza taş deydirmesin.
    Cevapla
  • Zadrakomlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğer teröristlerin başına
    Cevapla
  • Merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin
    Cevapla
  • Faruk. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar pion, yılanın başı Kim ?.Kökü kaynağını kurutalım.Para kaynağını.Eğitim yerlerini.Mühimat nerden geliyor?.Nerde yatıp kalkıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamil, abd 180 milyon dolar yolladı diye elebaşlarını vurmaktan vaz mı geçtik anlamadım?
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd 180 milyon dolar yolladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!