İstanbul'a kar geliyor mu? MGM'den ezber bozan açıklama

MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, "İstanbul'a kar geliyor" haberleriyle ilgili Haber7'ye özel açıklamalar yaptı. "Bu tahminler için erken" diyen Macit, kar yağışı beklenen bölgeleri de tek tek sıraladı.

GİRİŞ 16.12.2022 09:00 GÜNCELLEME 16.12.2022 09:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Doğu Karadeniz, Marmara'nın batısı, Akdeniz'in batısında sağanak yağış, Doğu Anadolu'da bazı bölgelerde ise kar yağışı bekleniyor. 

Sıcaklıklar bazı kent merkezlerinde şöyle olacak: İstanbul 18, Ankara 15, İzmir 21, Erzurum 7, Trabzon 17 ve Antalya 20 derece. 

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, "Kar ne zaman yağacak?" sorusu gündeme geldi. 

18 Aralık'tan sonra soğuk hava dalgasının Türkiye'ye kuzey kesimden giriş yapacağını belirten uzmanlar birçok ilde kar yağışının görüleceğini ve yağışın 4-5 gün süreceğini ifade etti. Uzmanlar, İstanbul'un yüksek kesimlerinin de beyaza bürünmesinin beklendiğini söyledi. 

Uzmanlar ayrıca, "asıl kar yağışının" ise Ocak ayı sonunda beklendiğini kaydetti. 

Haber7 Muhabiri Gamze Türk, kar uyarısını Meteoroloji Genel Merkezi Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit'e sordu. 

Önümüzdeki günlerde İstanbul'da da ülke genelinde de ciddi kar yağışı görülmesini beklemediklerini vurgulayan Macit, "Henüz kar yağışı için; bu tahminler için de erken" ifadelerini kullandı. Macit'in, Gamze Türk'ün sorularına verdiği yanıtlar şöyle: 

KAR YAĞIŞI GELİYOR MU?

İstanbul'da henüz kar yağışı beklentimiz yok. Yağmur şeklinde yağışlar bekliyoruz. Hatta cuma ve cumartesi günü İstanbul'da hava sıcaklığı 18 dereceye kadar çıkacak. 

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Pazar günü yağmurla beraber 15 dereceye düşüyor. Serin hava pazartesi ve salı günü geliyor, 8-10 dereceye kadar düşüyor. Ancak yağışların İstanbul'da yağmur şeklinde görülmesini bekliyoruz. Salı günü sabah saatlerinde Trakya'nın yükseklerinde kar yağışları görebiliriz. Pazartesi ve salı günü Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve İç Anadolu'nun özellikle iç kesimlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz ama yurdun diğer bölümlerinde şu an için yağış yağmur şeklinde görülecek. 

HANGİ BÖLGELERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR?

Hatta cuma ve cumartesi günü yağışlı alan oldukça dar. Cuma günü sadece Doğu Karadeniz'de bekliyoruz yağışları. Cumartesi ülke genelinde yağış yok. Pazar günü ise Batı Karadeniz'le Marmara bölgesinde sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. 

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde. Pazar gününe kadar bu böyle devam ediyor. Pazartesiden itibaren ise azalıyor. Mevsim normalleri civarına düşeceğini bekliyoruz. 

"İSTANBUL'A KAR GELİYOR" HABERLERİ DOĞRU MU?

Maalesef kışa girerken böyle haberler çıkıyor. Dolayısıyla havanın soğumasına paralel olarak, her soğumadan itibaren kar yağışı beklentisini oluşuyor. Şu anda öyle bir şey yok. Henüz kar yağışı için erken. Bu tahminler için de erken. Önemli olan ilk 4-5 gün. Pazartesi salı tekrar havayı soğutabilir ama bunu ilerleyen bültenlerde paylaşmakta fayda var. Hafta sonuna kadar, pazar günü de dahil olmak üzere herhangi bir kar yağışı beklentisi yok. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yurt genelinde önümüzdeki 5 gün için beklenen hava raporu.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Cafer 11 1 yıl önce Şikayet Et
    Üzmeyin da Ekoyu.Kar,yağmur yağmadan söyleyin Ona,tatili ona göre ayarlasın be yav!
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    10 gün sonrasına bişey diyemiyor ocak sonunu nasıl hesaplamış? 27-28-29 aralık trakya ve istanbul kar yağışlı ben söyleyeyim
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı
    Cevapla
  • Hsip 1 yıl önce Şikayet Et
    Etme. Gardaş. İmamoğlu Ocak sonu. Kayakta.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    a.oğlu ekoya kar gelmeden önce mesajla bilgi verin çünkü yaa içki sofrasında yada kayak tatilinde oluyor
    Cevapla
  • ,,,,,,, 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam değilsiniz ki size cevap vermeye bile gerek yok musluğundan suyumu kesti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı