'Umre' için biriktirdikleri altın ve parayı dolandırıcıya kaptırdılar

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, kendisini jandarma olarak tanıtan kişi, girdiği evdeki kadına 'Eşinizle birlikte cinayete karıştınız' diyerek, 40 bin TL nakit para ve 35 bin TL değerindeki altını alarak kayıplara karıştı.

'Umre' için biriktirdikleri altın ve parayı dolandırıcıya kaptırdılar
'Umre' için biriktirdikleri altın ve parayı dolandırıcıya kaptırdılar
GİRİŞ 16.12.2022 03:49 GÜNCELLEME 16.12.2022 03:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Olay, saat 15.00 sıralarında Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Bayat köyünde meydana geldi. Köyün muhtarı Bektaş Candan'ın evine giden ve evde o an yalnız olan Hanife Candan'a, kendisini jandarma olarak tanıtan kişi, "Dul bir kadını öldürdüğünüz tespit edildi. Birazdan sizi ekipler almaya gelecek" diyerek güvence bedeli adı altında evde bulunan altınları ve paraları istedi.

EŞİNE HABER VERMESİNİ ENGELLEDİ

Telefon ile eşine haber vermek isteyen Hanife Candan'a engel olan şüpheli, daha ısrarcı davranarak paraları tekrar istemesi üzerine, Hanife Candan yaşadığı korku ile evde bulunan 40 bin TL nakit ile yaklaşık 35 bin TL değerindeki altını teslim etti. Altınları ve paraları alan kişi yürüyerek köyü terk ederken, yolda karşılaştığı bir kişiden ise kendisini ilçe merkezine götürmesini istedi. İşinin olduğunu söyleyerek götüremeyeceğini söyleyen Muharrem Dalmaz isimli kişi, şüphelinin yürüyerek kayıplara karıştığını söyledi. Çalınan para ve altını, çiftin umreye gitmek için biriktirdiği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlar, dolandırıcılar sizler aptalın önde gidenisiniz o cehenneme girdiğiniz zaman ne büyük aptal olduğunuzu anlayacaksınız. ölünce sizi hayatta tutan ruh kabirde sizi bekliyor,mahşere kadar azap mahşerden sonra cehennem bunu göze alıyorsanız çalmaya ,dolandırmaya devam edin.yaşasın ölüm yaşasın cehennem.sefanız selanıza kadar olacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah belayı ahirete saklar sen burdayken ver müebbet gorelim...
    Cevapla
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ama bazı şeylere de inanılmaz yaa ama kaç kere denicek daha polis hakim vs para istemez diye hiç kimse ama hiç kimse sizden para isteyemez noktaaaa öğrenilsin artık bu yazık yav şeriat olsa bile hırsızlık bitmeyecek azda bizim uyanık olmamız lazım ne diyeyim geçmiş olsun inşaAllah paralar bulunur
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet namına halkı dolandıran sahtekara devlet namına büyük cezalar verilmelidir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasını versin böyle yaratıkların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler