Bakan Karaismailoğlu: Yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı hepsi tarih oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, trafik kazalarının yüzde 82 azaldığını vurgulayarak, “Yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı. Hepsi tarih oldu” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı hepsi tarih oldu
Bakan Karaismailoğlu: Yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı hepsi tarih oldu
GİRİŞ 19.12.2022 22:51 GÜNCELLEME 19.12.2022 22:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, teşkilat üyeleriyle buluştu.

"BUNUN ÜRETİME ETKİSİ 1 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE"

Bakanlık olarak son 20 yılda 183 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını açıklayan Bakan Karaismailoğlu, “Bunun üretime etkisi 1 trilyon doların üzerinde. Milli gelire etkisi 600 milyar liranın üzerinde. Yapılan bu planlı çalışmalar sayesinde ülkemizin büyümesine on kat katkı sağlıyoruz. Yaptığımız işlerin arkasındayız. Hiçbir zaman yaptığımızla yetinmedik. Ülkemizin neresinde hangi projeye ihtiyaç varsa arkadaşlarımızla projelendirerek ihale ediyoruz, yaparak da açılışını yapıyoruz” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu: Başkaları kilometrelerce laf üretir, biz işimize bakarızBakan Karaismailoğlu: Başkaları kilometrelerce laf üretir, biz işimize bakarız

"HER YIL 13 BİN 100 VATANDAŞIMIZIN CANINI KURTARIYORUZ"

Araç sayısı, trafik hareketliliği artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 82 azalma olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, “Bunun daha ötesi var mı? Trafik kazalarının azalması nedeniyle her yıl 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz. Dikkat edin yıllar önce yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı. Hepsi tarih oldu. Hepsi güvenli, konforlu bölünmüş yollar sayesinde oldu. Fizibilitesi ve ihtiyacı neyse ona göre proje yapıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, oradaki trafik hareketi neyse projeleri yaptık. Çorum’da da Kırkdilim Tünelleri'ni yaparak konforlu, güvenli yolculuğun alt yapısını oluşturuyoruz” sözlerini kaydetti.

"BUGÜNDEN 2053 YILININ PLANINI YAPTIK"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin çok şey başardığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Artık milletin parası millet için harcanıyor. Gelirler, katma değerli işler bu ülkede üretiliyor. 20 yıl önce böyle bir şey yoktu. Durmak yok yola devam diyoruz. Yaptığımız işlerden eminiz. Büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bugünden 2053 yılının planını yaptık. Nasıl 183 milyar dolarlık yatırım yaptıysak, 2053 yılına kadar da 198 milyar dolarlık yatırımı planladık. 2023 hedeflerinin hepsini fazlasıyla gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu: Milli uzantımız TRABİS hayırlı olsun!Bakan Karaismailoğlu: Milli uzantımız TRABİS hayırlı olsun!

"4 BİN 500 KİLOMETRELİK DEMİRYOLU İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Demiryolu ağırlıklı yatırım dönemine girdiklerini anlatan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin genelinde 4 bin 500 kilometrelik demiryolu inşaatı devam ediyor. Demiryolu yatırımları ağır maliyetli yatırımlar. Zaman alan yatırımlar. Çorum’da demiryolu ağlarımız içerisinde olan illerimizden bir tanesi. Ankara-Sivas demiryolu hattını bitirmek üzereyiz. Nisan ayında tamamlamak amacıyla yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sivas hattı özellikle Ankara-Kırıkkale-Delice’den devam ediyor. Biz Ankara-Kırıkkale-Delice’den Çorum tarafının da projelerini tamamladık. Yatırım programına alma sürecini başlattık. İnşallah en kısa sürede yatırım programına alarak ihale sürecini başlatacağız"

Türkiye dengeleri değiştirecek! İlk 10 ülkeden biri olacağızTürkiye dengeleri değiştirecek! İlk 10 ülkeden biri olacağız

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yalnız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş yakıt almaya para ayiramiyor ve bu yüzden trafiğe çıkamıyor seyehat edemiyor e sonucunda trafik kazası sayısında azalma oluyor bundan niye bahsetmiyoruz sayın bakan sayenizde trafikteki araç sayısı pahalılıktan dolayı azaldı alım gücü düştü
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum Dallıkavak tüneli ve İspir Kırık tünelinin açılışını bekliyoruz...
    Cevapla
  • şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    afyon çay yolu kesinlikle yapılmalı bu yol çok önemli ve buraya neden el vurulmuyor bunun bir sebebi varmı
    Cevapla
  • Murat Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Trafik canavarları şimdi her yerde, şehir içinde, her saatte canlı canlı kol geziyor! İçişleri Bakanlığına duyurulur!
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bölünmüş yolda yeni bir atılım yapılmalı her yıl 5000 km bölünmüş yol yapılmalı büyük ilçelerle il bağlantı yolları bölünmüş yol olmalı araç sayısı 25 milyona koşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!