Hazımsızlar protesto etmişti! TBB'ye haddini bildiren başörtülü avukat Haber7'ye konuştu

Türkiye Barolar Birliği Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması 28 Şubat sevdalıları tarafından protesto edilen başörtülü avukat Figen Şaştım, yaşadıklarını Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 21.12.2022 15:38 GÜNCELLEME 21.12.2022 15:39
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği’nin 37’nci Olağan Genel Kuruluna İstanbul 2 Nolu Barosu’nun temsilcisi olarak katılan Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Figen Şaştım, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada protesto edildi. Sol tandanslı avukatlar, başörtülü meslektaşlarını dinlemek yerine topluca salonu terk etti.

Genel Kurul Divan Üyesi Av. Figen Şaştım, salondan kaçan avukatlara tepki göstererek, “Ben sizi büyük bir sabırla ve saygıyla dinledim. Sizleri de beni dinlemeye davet ediyorum. Salonu terk eden meslektaşlarımın bu tutumundan dolayı esef duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Türkiye Barolar Birliği toplantısında tepki çeken görüntüler! Başörtülü avukat çıkınca...Türkiye Barolar Birliği toplantısında tepki çeken görüntüler! Başörtülü avukat çıkınca...

Kürsüde 15 dakika konuşma yapan Avukat Figen Şaştım, çoklu baro sisteminin doğruluğuna vurgu yaparak, TBB'nin hukuka uymayan çarpık uygulamalarını eleştirdi.

TBB tarihinde ilk defa başörtülü bir avukatın kurula hitap ettiği konuşmadan rahatsız olan hukukçuların "28 Şubat refleksiyle" hareket ettiği değerlendirildi. Haber7 ekibi olarak görüşüne başvurduğumuz Av. Figen Şaştım, kendisini mağdur olarak görmediğini, konuşmasında TBB'nin 15 Temmuz ve Kobani olayları gibi kritik süreçlerdeki tartışmalı tutumunu gündeme getirdiğini dillendirdi.

'TEK PARTİ' SEVDALILARININ ZİHNİYETİ YİNE AYNI

Haber7'ye konuşan avukat Şaştım, "Ben orada onurlu bir duruş sergiledim, mücadelede bulundum. Ben bu konunun mağduru değil, mağruruyum." dedi.

Çoklu baroya karşı müthiş bir düşmanlık olduğunu vurgulayan hukukçu Figen Şaştım, "CHP kafası, 1930'lu, 40'lı yıllardaki tek partili sistemin çok partili siyasi hayata karşı durduğu gibi, bugün de aynı oligarşik totaliter yaklaşımla çoklu baro karşıtlığı yapıyorlar. Çoklu baro üzerinden Cumhurbaşkanımıza yükleniliyor. CHP ve Kemalist zihniyet çoklu baro sistemi üzerinden kendi seçmenini konsolide ediyor. 'Bunlar hukuku katlediyor', 'Adaletten uzak insanlar' gibi ifadeler kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

SEÇİM YAKLAŞTI DİYE DOĞRUDAN BAŞÖRTÜSÜNE SALDIRAMIYORLAR

TBB Genel Kurulu'nda doğrudan doğruya başörtüsüne yönelik bir tavır alamadıklarının altını çizen Avukat Şaştım, şöyle konuştu:

"Kemalist zihniyet, İslami camianın hukuk sathında temsilini istemiyor. Farklı görüşe tahammülü yok. Doğrudan başörtüsüne saldıramadılar. Saldıramazlardı da. Çünkü seçim sath-ı mailindeyiz. 6'lı masada Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi gibi tabanı muhafazakar olan partiler var. Onları karşılarına almamak için doğrudan başörtüsüne yönelik bir saldırı tavrı alamadılar. Ben konuşurken ve Ankara ile İstanbul 2 Nolu Baro başkanları konuşurken de salonu terk ettiler. Hatta ben konuşurken biraz daha fazla dinlemiş oldular."

15 TEMMUZ'DA BAROLAR BİRLİĞİ NEREDEYDİ?

Figen Şaştım, "Bekleyin ve dinleyin" şeklindeki ihtarı üzerine yaklaşık 50-60 kişilik grubun salonu terk etmekten vazgeçtiğini ifade ederek, diğer ekibin de salondaki televizyonlar vesilesiyle mecburen dinlemek zorunda kaldığını kaydetti.

Şaştım, şunları dile getirdi:

"Ben oradaki konuşmamda hesap tarzında bir konuşma gerçekleştirdim. İnsan hak ve özgürlüklerine dair, hesap sorulan bir konuşmaydı. FETÖ darbe teşebbüsüne karşı TBB neden ses çıkarmadı? Doğu'da Yasin Börü et dağıttığı için öldürülürken TBB neredeydi?"

BEN ONLARDAN DEĞİL ONLAR BENDEN ÜRKTÜ

"100 küsür yıllık barolar birliği tarihinde ilk defa başörtülü bir avukat çıkıp onlara hitap etti." diyen avukat Figen Şaştım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Korkak ve ezik değil, ezici bir konuşma gerçekleştirdim. Kürsüden indikten sonra, özgüvenim ve verdiğim mesajın tesiriyle ben değil, onlar benden ürktü. Çünkü Allah benim dilimin bağını çözdü. Ben bunun inancındayım çok şükür."

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 286
  • öm 1 yıl önce Şikayet Et
    helal bacımsın haddini bildir bunlara kafalarına vura vura
    Cevapla
  • Şevket Işık 1 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük ve demokrasi söylemleridir , zalimlik,buyurgan ,üstten bakıcı zalim ahlaksızdırlar.Bu hakkı nerden kimden aldılarsa,bu milletten almadıkları aşikar Şair ne güzel demiş “Prof derler bizim orda kitap yüklü merkebe”
    Cevapla
  • Seyit Sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ezilmeden büzülmeden. İnanıyorsanız üstününüz...
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunları çok iyi biliyoruz. 30 yıllık hukukçu olarak belirteyim ki bunlar kendi hukukuna inanır. Dünyanın en radikal tarikatı Ülkemizde ki kendine mahsus laiklik ve kemalizm düşüncesidir. İslam düşmanlığı o kadar aşırı boyutlardadırki kendileri gibi düşünmeyenlere küçük bir toz olsa dahi onu atarlar.
    Cevapla
  • selam 1 yıl önce Şikayet Et
    sessizlerin sesi olmuşsunuz. tebrik ediyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?