Bakanlık harekete geçti: Hastane randevusu alıp gitmeyene yaptırım

MHRS sistemi üzerinden hastanelere randevu alıp gitmeyenler için harekete geçildi. Randevularını iptal etmeyerek sisteme yük bindirenlere, 15 gün aynı branştan randevu verilmeyecek.

GİRİŞ 22.12.2022 17:27 GÜNCELLEME 22.12.2022 17:38
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Son günlerde gribal enfeksiyon salgını yaşanıyor. Hastanelerde salgın başta olmak üzere birçok branşta yoğunluk yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, MHRS randevu sisteminden doktor randevusu alıp gitmeyenler bu yoğunluğu artıran etkenlerin başında geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 milyona yakın kişinin 1 ayda randevu almasına rağmen muayeneye gitmediğini duyurmuş, randevuların iptal edilmesi uyarısında bulunmuştu. durumun aynı şekilde sürmesi sonrası Bakanlık harekete geçti. Randevusunu iptal etmeyenlere yaptırım geliyor.

RANDEVU ALIP GİTMEYENE YAPTIRIM

Sağlık Bakanlığı MHRS randevularında yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir adım attı. Bakanlık, hastane randevularına gitmeyenlere iptal etmedikleri takdirde yaptırım uygulayacak. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak.

BAKAN KOCA UYARIDA BULUNMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde MHRS randevularına ilişkin açıklamalarda bulunmuş, MHRS üzerinden randevu alıp da hastanelere gitmeyenlere yönelik uyarılar yapmıştı.

Koca, "Geçtiğimiz ay tam 2 milyon 866 bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25'e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkan sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum." demişti.

RANDEVU DEĞİŞİKLİĞİ ÇOK KOLAY

Hastane randevusu MHRS sistemi üzerinden kolayca alınabiliyor. Randevuya gidemeyecek olanlar, gün değişikliği veya iptal işlemi yapabiliyor. Bu basit işlemin yapılması hastanelerdeki yükü azaltmak için elzem olarak bildiriliyor.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 63
  • Explorer 1 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca bir dahaki reçetede aylıktan kesme cezası 50 TL 100tl neyse
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada para cezası var.Niye bizde yok.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de hastanede muayene sırası beklediğini sanıyorsun fakat doktor ortada yok. Sıradan ziyade doktor efendinin gelmesini bekliyorsun. Öncelikle doktorların mesai saatlerine uyması sağlanmalı. Ayrıca bir çok hastanede doktorlar bir gğn var bir gün yok, acaba bakanlık doktorların nasıl çalıştığından haberdar mı, hatta bir gün muayene iki gün gelmeyen doktorlar var
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yaklaştı. Hükümeti başarısız göstermek amacıyla alınan randevu alan bir grup var. Organize iş. Çeşitli sebeplerle iptal edemeyen vatandaşımız da olabilir ama kamu sağlığı tehdit altında. Önlem bence uygun.
    Cevapla
  • alikin 1 yıl önce Şikayet Et
    en caydırıcı para cezasıdır art niyetli olan zaten hasta değildir 15 gün olmuş 20 gün olmuş fark etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü