'Hepsi filmlere konu olacak' İşte MİT'in büyük başarısının sırrı!

Mesut Hakki Casin ile Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın son dönemde çok başarılı operasyonlara imza atmasının nedeni detaylarıyla açıkladı.

GİRİŞ 22.12.2022 17:41 GÜNCELLEME 22.12.2022 17:44
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dönemde yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı düzenlediği başarılı operasyonlarla dünyanın her ülkesinde konuşulan Milli İstihbarat Teşkilatı, operasyonlara her geçen gün bir yenisini ekliyor. Dünya basınının da yakından takip ettiği bu operasyonların sırrı ise merak ediliyor. 

Düzenlenen nokta operasyonlarıyla çok sayıda teröristi etkisiz hale getiren, çok sayıda teröristi ise paketleyerek yurda getiren MİT'in başarılarında büyük bir ivme yakalamasının nedenini uzmanlar anlattı. Konuyla ilgili Mesut Hakki Casin ve Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ açıklamalarda bulundu. 

ESKİDEN 'BUL-BİLDİR'Dİ, ŞİMDİ 'BUL YOK ET'

Milli İstihbarat Teşkilatı 'nın 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi döneminde büyük bir dönüşüme uğradığını ve Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının önemine değinen Başbuğ, "Bu bağlanmanın üzerinde durmak lazım. İstihbarat çok başlılığı kaldırmaz. Eskiden muhtelif ellerden yürüyen bir istihbarat teşkilatı vardı. Bende eski bir istihbaratçıyım. O dönemde şiddetle eleştirmiştim. Genelkurmay'ın ayrı, Emniyet'in ayrı, İstihbarat teşkilatının ayrı, jandarmanın ayrı bir teşkilat yapısı var. Bunlar birbirinden kopuk yapılar. Doğru olan bu değildi. Doğru olan istihbaratın tek elden yönetilmesi." dedi. 

OPERASYONLAR FİLMLERE KONU OLACAK

Coşkun, terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinin yok edilmesindeki en önemli etkenler olarak Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasını, MİT'in bütçesinin büyük bir destek almasını ve MİT'in teknik donanım olarak ciddi bir donanım kazandırılmasını sıralarken en önemlisinin ise MİT'e operasyon yetkisinin verilmesi olduğunu söyledi. Coşkun, "22 ülkede 100'den fazla operasyon gerçekleştirdi Mili İstihbarat Teşkilatımız ve her biri filmlere konu olacak" derken, eskiden istihbaratın 'Bul bildir' şeklinde çalıştığını, şimdi ise 'Bul yok et' şeklinde çalıştığını ekledi.

'HAKAN FİDAN'IN LİDERLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ'

Mesut Hakki Casin ise "Bu durumu iki ana temele bağlayabiliriz. Bunlardan bir tanesi dünyadaki bütün modern strateji ve istihbarat bölümlerindeki gelişmeleri Milli İstihbarat çok iyi takip ediyor. Fakat asıl her şeyi nasıl ki bir işletmede en önemli şahıs o işletmenin sahibiyse burada da bu şanlı ve taa Türk tarihinde modern cumhuriyetin ve Osmanlı'nın kurulmasından bu tarafa Teşkîlât-ı Mahsûsa'dan bu tarafa baktığımızda sayın Hakan Fidan'ın liderlik misyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben onlara Hakan Fidan ve Aslanları diyorum. Hakan Fidan ve aslanlarının bir takım olduğunu ve takım olarak çok başarılı olduklarını düşünüyorum." dedi. 

MİT'in sahadaki kaynaklarına dikkat çeken Casin, MİT'in kendi özgüvenine geldiğini ve Türkiye'ye karşı düşmanca bütün faaliyetleri daha olmadan haber alıp karşı tedbirler aldığı bir strateji oluşturduğunu söyledi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah ayaklarına taş değdirmesin
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masa her şeyin Cumhurbaşkanına bağlanmasına karşı çıkıyor. Eskisi gibi Biblo bir Cumhurbaşkanı istiyorlar. Tıpası yiyen Cumhurbaşkanı olur, kuklalar değil. Var mı içinizde sabahlara kadar çalışacak bir babayiğit. Yok balolarda ,ziyafetlerde boy gösterecek Cumhurbaşkanı istiyorsanız ,geçmişe bakın. Son deminde masa altlarında gezinen arıburun, patlayıncaya kadar tıkınan sunay, akşamdan kalma iken cb koltuğuna oturtulan gürsel, bunları isterseniz buyurun sarhoş takımına oy verin.
    Cevapla
  • Ali AydınN 1 yıl önce Şikayet Et
    hakan fidanı neden yok etmek istediklerini şimdi anlıyoruz ve MİT e oparosyon yetkisi kanunu cıkacağı zaman chp ve hdp neden bu kadar yırtındıklarını şimdi daha iyi anlıyoruz
    Cevapla
  • KAHRAMAN MİTÇİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayranım hakan FİDANA başarısı bena gurur veriyor, ona güveniyorum o işini bilir, o bir afsane
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte liyakat, Hakan Fidan ayrılmak istediğinde Reis dur bakalım demişti... Güçlü siyasi irade çok önemli.......
    Cevapla
  • ryn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayların sinema filmi yapılması durumunda mitin bu başartısı sinema salonlarını doldurur ve dünyada insanların düşüncesini değiştirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!