85 milyonun refahına yansıyacak "Filyos Limanı Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak"

Dev doğal gaz keşfi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Filyos Limanı'nın Türkiye'nin yeni enerji üssü olmasının yanı sıra 85 milyon insanın doğrudan refahına yansıyacağını vurguladı.

85 milyonun refahına yansıyacak "Filyos Limanı Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak"
85 milyonun refahına yansıyacak "Filyos Limanı Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak"
GİRİŞ 22.12.2022 18:51 GÜNCELLEME 22.12.2022 18:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Partili Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 21 Ağustos 2020'de, Karadeniz'de Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervinin keşfinin açıklandığını hatırlattı.

"BORU HATTI ÇOK ŞÜKÜR TAMAMLANDI"

Yapılan çalışmalarla deniz tarafındaki iletim hatlarının tamamının inşaatının bittiğini kaydeden Güneş, "Test işlemleri yapılmakta. Bulunan doğal gazı bu tesisten alıp ulusal doğal gaz iletim sistemine bağlayacak boru hattı da çok şükür tamamlandı." ifadelerini kullandı.

KEŞİF 85 MİLYONUN REFAHINI ARTIRACAK

Filyos'un 165 kilometre kuzeyinde, 2 bin 200 metre deniz derinliğinden çıkarılacak doğal gazın, Filyos'tan karaya çıkarılarak, 85 milyon insanın doğrudan refahına yansıyacağını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Bu keşif Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük doğal gaz keşfi. 'Türkiye Yüzyılı'nın sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösteren çok önemli bir proje. Milletimiz ve devletimiz adına da büyük bir kazanım. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, 2023'ün ilk çeyreğinde milletimizin istifadesine sunulacak, Filyos Limanı Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Bulunan doğal gaz Filyos Limanı'ndan boru hatları ile taşınarak ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bizler, Zonguldak açıklarında keşfedilen gazın karaya çıkış, rafinaj ve ana şebekeye bağlanma noktası olarak Filyos'un tercih edilmesinden ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz."

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'ye yakın sahada doğal gaz bulduGüney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'ye yakın sahada doğal gaz buldu

Dönmez'den heyecanlandıran açıklama: Yeni keşifler de o bölgeden gelebilirDönmez'den heyecanlandıran açıklama: Yeni keşifler de o bölgeden gelebilir

Kış geldi, gaz kriziyle Avrupa titriyor... Peki Türkiye'de gaz problemi olacak mı? Kış geldi, gaz kriziyle Avrupa titriyor... Peki Türkiye'de gaz problemi olacak mı?

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlara hayret ediyorum. Daha gelmemiş gazın indirimi mi olur. Az bekleyin hele bir gelsin. Mutlaka yansıtılacaktır.
    Cevapla
  • mardinizade 1 yıl önce Şikayet Et
    o refah payını bir an önce görsek çok iyi olacak
    Cevapla
  • Halime 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ay 1300 tl doğalgaz faturası geldi.İnşaAllah fiyatlar düşer
    Cevapla
  • seyfo 1 yıl önce Şikayet Et
    kerem sıfır daire sanırım seninki. 40 yıllık binada oturuyorum ev 3+1 1 petek yakıyorum 700 tl geliyor diğer odaları yakmaya korkuyorum. 1. kat ev altı dükkan kapalı ama mantolamada var ama nedense faturalar cok geliyor.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahalleyimi ısıtıyorsun 350-450 arasında geliyor
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar niye düşsün ya. Markette satılan su ülkemizde çıkıp.paketleniyor. ha bire zam yapı li yor. Gazın da zam yaparlar. İlk gaz bulunduktan bu yana gaz yüzde yuzun üzerinde zamn geldi
    Cevapla
  • alp 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı inadına reisssss
    Cevapla
  • TC bbbbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye altın olsa iki tane hirtumcuya yetmez maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?