Türkiye'nin ikinci insansız savaş uçağı! İlk görüntüler

Türkiye, Baykar tarafından üretilen İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma'yla gücüne güç katmaya hazırlanırken yeni bir müjde daha geldi.

GİRİŞ 24.12.2022 20:04 GÜNCELLEME 25.12.2022 09:30
Bu Habere 248 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 Muharip Savaş Uçağı (MİUS)’nun ilk görüntüleri paylaşıldı. MİUS’un, gelecek yıl ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bugün ise ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı’nın ilk görüntüleri ortaya çıktı. V formundaki hava aracının, herhangi bir yatay ve dikey stabilizeye sahip olmadığı görülüyor. İç silah istasyonları bulunan ANKA-3 İnsansız Savaş Uçakları, iç ve dış silah istasyonlarına sahip olacak. ANKA-3, bir adet turbofan jet motorundan güç alacak.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgilere göre; TUSAŞ’ın İnsansız Savaş Uçağı, yaklaşık 7 tonluk bir azami kalkış ağırlığına sahip olacak. Gelecek yılın ilk yarısı içerisinde görücüye çıkması planlanan insansız savaş uçağı, ANKA’dan elde edilen tecrübeler ışığında geliştiriliyor.


Halihazırda üretim hattında olduğu öğrenilen uçak, ağırlıklı olarak hava-yer görevleri için geliştiriliyor. Bu doğrultuda, derin taarruz (deep-strike) ve düşman hava savunmasının imhası/bastırılması (DEAD/SEAD) misyonları uçağın ana taarruz kabiliyetlerinden olacak.

ANKA-1 projesi kapsamında geliştirilen ANKA MALE İHA, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca şu ana kadar 3’ten fazla ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi. ANKA-2 Projesi kapsamında geliştirilen AKSUNGUR İHA ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca 2 ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 248
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu tasarlayan arkadaşlara ödül verilmeli, gerçekten çok güzel bir tasraım yapmışlar.
    Cevapla
  • Ahmed Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak Ali bak ! Bu Uçak.Hem deinsansız. ....Allah(c.c.) yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah elerinize sağlık yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah amin
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yapandan edenden sebep olandan razı olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurban Bayramında deriler tusaş için toplansın geliri savunma sanayimiz için harcansın. Eminim ki Türkiye deki herkes koşa koşa kurban derilerini verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı