Deprem Uzmanı yer verip uyardı! Büyük depremler yaşanacak

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kırıkhan’ın deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Belki yakın gelecekte belki uzun gelecekte Kırıkhan’da büyük depremler yaşanacaktır” dedi.

Deprem Uzmanı yer verip uyardı! Büyük depremler yaşanacak
Deprem Uzmanı yer verip uyardı! Büyük depremler yaşanacak
GİRİŞ 24.12.2022 20:35 GÜNCELLEME 24.12.2022 20:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hatay’da Kırıkhan Belediyesi ilçede yaşanan deprem sonrası Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un katıldığı bir seminer verdi. Prof. Dr Şükrü Ersoy, geçtiğimiz 18 Aralık’ta Kırıkhan merkezli olmak üzere 4. 8 büyüklüğünde gerçekleşen depremi hatırlatarak, “Hatay çevresinde kuvvetli hissedildi ve küçük yapılarda hasar meydana geldi. Bu deprem bizler için çok normal bir haber. Çünkü Kırıkhan çevresi ve Amik ovasında büyük bir fay geçiyor ve geçmiş tarihsel dönem içerisinde çok büyük depremlerde yaşanmış bu bölgede ve ovada olmamız münasebetiyle ve gevşek bir zeminin üstünde. Onların üzerinde olan tüm yapı bu depremlerden geçmişte çok etkilenmiş” diye konuştu.

YAPILARI SAĞLAM YAPARSAK KORKULACAK BİR ŞEY YOK

Ersoy, depremin büyüklüğünün 4.8 olmasına rağmen insanların büyük kaygı duyduğunu ve korktuklarını ifade ederek, “Bu 4.8 büyüklüğündeki deprem bu bölgede enerjisini almış değil gelecekte de çok büyük depremler olabilir. Normaldir bölgenin deprem potansiyeli acısından Kırıkhan ilçesinden gecen fay hattı Hatay’dan Kızıldeniz’e kadar giden kuzey güney doğrultulu çok uzun bir faydır. Dolaysıyla geçmişte çok büyük bir deprem üretti. Gelecekte de büyük depremler üretebilir. Bu bakımdan buradaki yöneticilerin karar vericilerin yapı stokların denetlenmesi yapımı ve mevcut yapı stokunun kentsel dönüşümle yenilenmesi adımına önemli çalışmalar yapması gerekiyor. Çünkü deprem sizi beklemez mutlaka zeminle depremin barışık olması gerekir. Yapılan yapıları sağlam yaparsak korkulacak bir şey yok ama mevcut yapı stoku içerisinde hasar görebilecek çok sayıda bina olabilir” dedi.

KIRIKHAN'DA BÜYÜK DEPREMLER YAŞANACAK

Çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Ersoy, “Kırıkhan bir deprem bölgesi. Burada deprem olmayacak demek doğru bir haber olmaz. Gelecekte mutlaka belki yakın gelecekte belki uzun gelecekte Kırıkhan’da büyük depremler yaşanacaktır. Kırıkhan merkezli tüm köyler bu büyük depremde etkilenir. Çünkü aynı zemin üzerinde Kırıkhan’da yapılacak önemli şey yerleşim yerlerinin ovadan yüksek yerlere dağlık bölgelere çekmek. Dağlık bölgeler daha güvenceli olacaktır. Bunun üzerine çalışmalar yapmak gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ali.E 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskilerin hava durumu gibi: 3 ila 5, yer yer 6; zaman zaman 7-8 kuvvetinde..."
    Cevapla
  • DEDE 1 yıl önce Şikayet Et
    SİZLER ASIL MÜTAHHİTLERE VALİLERE BELEDİYELERE DİKKAT EDİN ÇÜRÜK BİNALAR BU KİŞİLERDEN KAYNAKLIDIR evet doğru olun dürüst olun İNSANLARA DEĞER VERİN
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah dilerse olur Allah dilemezse olmaz hepsi hikaye anlatıyor Allah bizleri muhafaza eylesin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya yakın zamanda, ya da uzak zamanda şiddetli deprem olacakmış. Saçmalığa bakın hele. Sanki başka bir seçenek var mış gibi...
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bunlar nasıl bilim adamı ifadeye bak “ya yakın ya uzak gelecekte “ deprem olacak bir bilim adamı böyle konuşamaz. Her depremden sonra çıkıp olabilir de olmayabilir de diye beyanat veriyorlar AYIP AYIP
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat