Bakan Akar'dan flaş açıklama: Müttefiklerimiz pişman olacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Paris’te terör örgütü PKK yanlılarının çıkardığı olaylarla ilgili ''Fransızların beslediği yılan, kendilerini sokmaya başladı.'' dedi. Bakan Akar ayrıca PKK'ya destek veren ülkelere de tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.12.2022 18:10 GÜNCELLEME 25.12.2022 18:11
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK yanlılarının Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin, “Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir” dedi.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile 2. Ordu Taktik Komuta Yeri’nde inceleme ve denetlemelerinin ardından sınır hattı ve yurt dışındaki birliklerin komutanları, Kuvvet komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla düzenlenen video konferans toplantısında faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi

Savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, başarılı harekatlarıyla Türkiye’nin güneyinde kurulmak istenen terör koridorunu parçaladığını belirtti.

HİÇ KİMSE MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZİ BEKLEMESİN

Akar, “Hala bu tehlike var mı? Var. Böyle bir amaç var mı? Var. Buna karşı da mücadelemizi sürdürecek, yapılması gereken ne varsa yapacağız. Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan terör unsurlarına müsamaha göstermemizi beklemesin. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri bugüne kadar almıştır, alacaktır" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm komşuların toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu aktaran Akar, tek hedeflerinin teröristler olduğunu vurguladı.



Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da terör örgütü PKK/YPG üyelerinin tecavüz ettikleri iki kadını öldürmesinin ardından bölgedeki aşiret temsilcilerinin tepki gösterdiği olaya da değinen Akar, şunları söyledi:

BU TAVIRLARINDAN PİŞMAN OLACAKLAR

“Müttefiklerimiz, diğer bazı devletler çeşitli gerekçelerle terör örgütü PKK/YPG ile iş birliğini sürdürüyorlar. Suriyeli aşiretler bir araya gelerek, gücü ancak zavallı ve korumasız kadınlara yeten PKK/YPG’li teröristlere tepki gösterdiler ve bölgeyi terk etmelerini istediler. Bu lanet terör örgütüne destek verenleri, yardım edenleri açık ve net olarak ısrarla uyardık. Bunların hepsinin ve daha fazlasının olabileceğini hep söyledik. Bu alçaklarla, teröristlerle iş birliği yapılır mı? Bir teröristle başka bir teröristin üzerine gidilir mi? Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyor, müttefiklerimize yanlışlarını söylüyoruz. Bu tavırlarından pişman olacaklarını değerlendiriyoruz.”

Terör örgütü yanlılarının Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırılarına da değinen Akar,  “Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris’te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir” dedi.



AZERBAYCAN ALEYHİNDEKİ AÇIKLAMALARA TEPKİ

Bakan Akar, bazı ülkelerin Azerbaycan aleyhindeki söylemlerine ilişkin de “Azerbaycan-Ermenistan meselesinde her zaman olduğu gibi yine objektif ve tarafsız olmaktan çok uzak açıklamalar yapılıyor. Oysa 30 yıla yakın süren Karabağ meselesinin çözümü noktasında ne ülkeler ne de çözüm misyonuyla hareket eden uluslararası kuruluşların sesini duymamıştık. Bu nedenle şimdi olur olmaz görüşlerini ifade edenlere soruyoruz, bugüne kadar aklınız neredeydi” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Akar sözlerinin sonunda şehitlere rahmet gazilere şifa dileklerini ileterek, zorlu arazi ve hava koşullarında görevlerinin başındaki Mehmetçiğe başarı dileklerinde bulundu. Yurt içi ve sınır ötesinde karada, denizde ve havada tüm faaliyetlerde gösterdikleri başarılarından dolayı Mehmetçiği kutlayan Akar, yeni yılda kendilerine sağlık ve esenlik içinde kazasız, belasız görevler diledi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kım nerde ne kadar PKK destekcısı varsa anasını avradını bu topraklardan sılecegız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ve tüm terörle beraber olan başta ABD olmak üzere bunlar akıttığı kanda boğulacaksınız
    Cevapla
  • 43 Kütahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa için ÇOK endiseliyiz
    Cevapla
  • Antik 1 yıl önce Şikayet Et
    Paşam bunlar laftan anlamaz 40senedir söyledik yine daha fazla terör dediler oyuzden vur gitsin sessiz ve derinden leşleri ABD de Fransa'da İngiltere'de Almanya'da Yunanistan'da vs koksun seni seviyoruz Allah için Hulusi paşam
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir çıkacak pir çıkacak Alparslanın torunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar