Nefesler tutuldu, tüm gözler Beştepe'de! Erdoğan merakla beklenen kararları açıklayacak

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak. Toplantıda, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması için yürütülen çalışmalar ve EYT düzenlemesi olacak.

GİRİŞ 26.12.2022 06:14 GÜNCELLEME 26.12.2022 09:32
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak 2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısında masada yoğun bir gündem olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında sunum yapacak. Toplantıda, kısa süre içinde Meclise sunulması planlanan düzenlemenin detaylarına ilişkin ayrıntılı değerlendirme yapılacak.

EYT, MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN GÖZÜ BEŞTEPE'DE OLACAK

EYT'de en çok merak edilen konu, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği...

Hayata geçmesiyle ilk etapta 1,5 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açacak düzenlemenin ayrıntıları ele alınacak.

Ayrıca, memur ve emeklisine yeni yılda yapılacak zam da toplantıda değerlendirilecek. 

KARADENİZ GAZIYLA İLGİLİ GELİŞMELER DE GÜNDEMDE

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmalarda gelinen aşama da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak.

Erzurum'da dün yaptığı açıklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine sonrası millete sesleniş konuşmasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

2022 YILINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda başta ekonomi, dış politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis'te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Stajj; 1 yıl önce Şikayet Et
    Stajlıların mağduriyetini inşallah bu kabine toplantısında çözülür...
    Cevapla
  • Öznur sen 1 yıl önce Şikayet Et
    birkac milyon kişi toplanmış hükümeti tehdit ediyor yazıklar olsun size ülke batarsa batsın umrunuzda değil 45 yaşında emekli dünyanın neresinde var
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT bugün çözülecek inşaallah
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt toplumsal barışı bozabilir. 99 yasası bu nedenle geriye işletmişti hukuksuz olarak. şimdi ise anayasa mahkemesinin 2002 yılında itiraz ettiği iki işçiyi karşılaştırdığı durum oluşuyor. Yani bir işçi 43 yaşında, bir ay sonra giren işçi 60 yaşında emekli olacak. bu çok sakıncalı bir durum. eyt hakkını verirken bunlar da düşünülmeli.
    Cevapla
  • Ak partiiiiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    Kes istersen
    Cevapla
  • atmaca53 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt yaş şartı istemiyoruz....REİS duy sesimizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu