Kar, sis, pus ve fırtına! İstanbul, Ankara, Bursa...Meteoroloji haritayı paylaştı

Havalar sıcaklıkları yurdun özellikle doğu ve iç kesimlerinde sıfırın altına düşerken çok sayıda ilde kar yağışı da etkili oldu. Meteoroloji önümüzdeki günlerde kar yağışı, sis, yağmur ve fırtına konusunda uyarılarda bulundu.

Kar, sis, pus ve fırtına! İstanbul, Ankara, Bursa...Meteoroloji haritayı paylaştı
Kar, sis, pus ve fırtına! İstanbul, Ankara, Bursa...Meteoroloji haritayı paylaştı
GİRİŞ 26.12.2022 21:05 GÜNCELLEME 27.12.2022 08:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aralık ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken yılbaşı öncesinde birçok bölgede soğuk ve yağışlı hava etkisini hissettirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre 27 Aralık Perşembe günü Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili olacak.  

Marmara Bölgesi'nin tamamı İç Anadolu, Kuzey Akdeniz, ve Orta Karadeniz'de sis hadisesi görülecek. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize'de yağmur Artvin'de ise yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili olacak. Hava durumu haritası

8 İLDE SARI 3 İLDE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji'nin yayımladığı haritaya göre aralarında Antalya, Mersin, Karaman, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'ın da bulunduğu 8 il için sarı, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa için de turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Yeni yıl yaklaşırken hava durumu yakından takip ediliyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte kar yağışı ve olumsuz hava koşulları başlamadan önce ulaşımın, iletişimin, enerjinin kesintiye uğramaması için, İstanbulluların hayatını kolaylaştırıcı tedbirleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini açıkladı.

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit'ten ise hava durumu hakkında "7 günlük bir tahmin yapabiliriz. Pazar günü İstanbul'da yağmur şeklinde bir yağış var. Pazartesi ve salı günü yine İstanbul'da yağış yok" açıklamasında bulundu.

Meteoroloji Uzmanı Macit "En ileri tahmin olarak da Çarşamba günü İstanbul'da yağmur bekliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki 7 günlük periyotta İstanbul'da Pazar ve Çarşamba yağmur var. Onun dışında yağış beklentimiz yok." dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Dikkatli Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    27 aralık perşembe değil salı
    Cevapla
  • Dikkatli Okuyucu X 1 yıl önce Şikayet Et
    Perşembe mi kastediliyor yoksa 27 aralık salı mı ?
    Cevapla
  • Cido 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene kış yok
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen senede öyle dediler trafikte kalıp hahami camide misafir ettiler kar yağmadan önce iki saat günlük güneşlik ti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi