Son Dakika: Gezi Parkı davasında cezalar onandı!

Son dakika haberi... İstinaf, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve 7 sanığa 18'er yıl hapis cezalarına ilişkin verilen kararı hukuka uygun buldu.

Son Dakika: Gezi Parkı davasında cezalar onandı!
Son Dakika: Gezi Parkı davasında cezalar onandı!
GİRİŞ 28.12.2022 16:23 GÜNCELLEME 29.12.2022 00:41
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yargılandığı yerel mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da yer aldığı 8 sanık hakkında verilen kararı hukuka uygun buldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Nisan'da verilen karara sanıklar, avukatları ve müdahillerin yaptığı istinaf başvurularını inceledi.

Ceza dairesi, kamuoyunda Gezi Parkı davası olarak bilinen dosyada "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer 7 sanık için bu suça yardım suçundan 18'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı yerinde buldu.

Ankara'daki Gezi eylemleri davasında karar açıklandıAnkara'daki Gezi eylemleri davasında karar açıklandı

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala'yı, TCK'nin 312/1 maddesi gereğince, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile sabit olan eylemleri işleme biçimini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulamamıştı.

Verilen ceza süresi ve infaz koşulları dikkate alınarak Kavala'nın bu suçtan tutuklanmasına karar veren heyet, sanığın "siyasal veya askeri casusluk" suçundan beraatine, bu suçtan tahliyesine hükmetmişti.

Heyet, sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapislerine ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 95
  • Balkanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Her kim ki devlete baş kaldırırsa tez başı vurula
    Cevapla
  • kohjhkjnbjk 1 yıl önce Şikayet Et
    hayinlere devletin acı gücünü görme zamanı yaklaşıyor inşaellah bu daha başlangıç osmanlya yapılan unuturuldu hayinler ödüllendirildi RESİ sonuna kadar arkanadayız
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    idam istiyoruz. teröristlere, vatan hainlerine, tecavüzcülere İDAM istiyoruz.
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu eyleme katılan sadece bunlar mı? kim varsa hepsinden maddi zarar tazmin edilmeli...
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh içim soğudu, ohhh içeride zıbarıp yatsın, beslemek de doğru değil aslında, asacaksın bunları, vatan hainleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?