Cihat Yaycı tepki göstererek açıkladı: Türkiye'nin sınırlarını fazla buluyorlar

HDP'li bir heyetin geçtiğimiz hafta Libya'ya ziyarette bulunduğunu açıklayan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, bu heyetin yaptığı açıklamada Mavi Vatan sınırlarını fazla bulduğunu söyledi.

Cihat Yaycı tepki göstererek açıkladı: Türkiye'nin sınırlarını fazla buluyorlar
Cihat Yaycı tepki göstererek açıkladı: Türkiye'nin sınırlarını fazla buluyorlar
GİRİŞ 28.12.2022 21:04 GÜNCELLEME 28.12.2022 21:04
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, bugün kaleme aldığı yazısında HDP heyetinin Libya'ya gerçekleştirdiği ziyarete ve orada yaşananlara dikkat çekti. 

LİBYA İLE İMZALANAN ANLAŞMAYI REDDETTİLER

Yaycı, HDP'li Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki bir heyetin 19 Aralık'ta Bingazi'ye ziyarette bulunduğunu söyledi. HDP heyetinin burada bir skandala imza attığını açıklayan Yaycı, Bingazi'de HDP’lilerin Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma antlaşmasını yani münhasır ekonomik bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını reddettiklerini belirtti. HDP'nin bu söylemlerinin Atina ile aynı söylemler olduğunu ifade eden Yaycı, "Yalnızca Yunanistan’ın haksız ve hukuksuz duruşuna karşı Türkiye ve Libya’nın haklarını savunan, hakkaniyete ve uluslararası hukuka uygun şekilde çizilmiş olan bu deniz anlaşması sizi niçin rahatsız etmektedir?" diye sordu.

TÜRKİYE'NİN SINIRLARINI REDDEDİYORLAR

Libya ile imzalanan bu deniz sınırını belirleyen anlaşmanın TBMM'de kabul edildiğini ve Birleşmiş Milletler'e kaydettirildiğini ifade eden Yaycı, "Yani reddettikleri bir anlaşmadan öte Türkiye’nin sınırlarıdır. Zira kara sınırı ne ise deniz sınırı da odur." dedi. Yaycı, TBMM'de temsil hakkı olan HDP'nin açıkça Türkiye’nin ekonomik ülke sınırlarını kabul etmemekte ve üstelik yurt dışında şikâyet ettiğini söyledi. 

KENDİ ÜLKESİNE DÜŞMAN BİR DURUŞ

Deniz sınırlarının kara sınırlarından farklı olmadığını savunan Yaycı "Cehalet her zaman tehlikelidir" diyerek "HDP eğer konuyu bilmeden bu açıklamayı yaptıysa özür dilemelidir. Fakat eğer konunun idrakinde olarak, kasıtlı şekilde MAVİ VATAN sınırlarına karşı çıktıysa, kendi ülkesine düşman bir duruş ile karşı karşıyayız demektir." dedi. 

HDP BU CESARETİ KİMDEN ALIYOR

Bu sözlerin bilinçsizce söylenen sözler olmadığını belirten Yaycı HDP'nin bu cesareti de kimden aldığını merak ettiğini ifade etti. Yaycı, "Hiçbir gelişmiş dünya demokrasisinde meşru bir siyasi parti ülkesinin sınırlarını tartışmaya açmaz, açamaz. Ülke sınırlarımız varoluş temellerimizdir. Yunanistan’da bir partinin veya temsilcilerinin çıkıp da  “bizim ekonomik ülke sınırlarımızı genişleten antlaşmayı kabul etmiyoruz” diyebileceğini hayal dahi edemezsiniz! Tartışılan konular ülkelerin sınırlarının, etki alanlarının daha ne kadar ve nasıl artırılabileceği üzerinedir." diye ekledi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 190
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hdp lilerin millet vekilliğini düşüreceksin sora mahkemede idam kararı vereceksin yasayı değiştireceksin sonunda İDAM edeceksin sonunda MUTLU SON
    Cevapla
  • ÇAKIR 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp chp baka sorunudur.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    HDP’nin ülkesi Türkiye değil ki paşa onlar terör örgütü. Bu ülkenin ekmeğini yiyen bazı hainlerden aldıkları oylarla mecliste oturuyorlar sadece. Normalde başka bir ülkede olsa bırak mecliste oturmayı o meclis binasının önünden bile geçirtmezler
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hain düşmanlar dışarıdakilerden beter..!
    Cevapla
  • 111 1 yıl önce Şikayet Et
    kapatmaya en güzel dayanak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi