ABD'li general yalanı: Evlilik vaadiyle 60 bin dolarını aldı

Kocaeli'de yaşayan bir kadın, ABD'de general olduğunu ve kendisiyle evlenmek istediğini söyleyen kişiye 60 bin dolar (1.1 milyon lira) kaptırdı.

ABD'li general yalanı: Evlilik vaadiyle 60 bin dolarını aldı
ABD'li general yalanı: Evlilik vaadiyle 60 bin dolarını aldı
GİRİŞ 29.12.2022 15:09 GÜNCELLEME 29.12.2022 15:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de yaşayan bir kadın, dolandırıcıların kurbanı oldu.

İddiaya göre; N.Ç. isimli kadın, 26 Haziran 2019 yılında İnstagram üzerinden ismini "Master Paul" olarak tanıtan bir kişiyle tanıştı.

İkilinin arasında bir süre sonra gönül ilişkisi başladı. Amerikan generali olduğunu ve Suriye'de görev yaptığını söyleyen Paul, görev sebebiyle emekli olacağını, emekli ücreti olarak da kendisine 4 milyon dolar ikramiye verileceğini söyledi.

Bu parayı Türkiye'de muhafaza etmek istediğini, paranın Türkiye'ye aktarılabilmesi için gümrüklerden geçirmek adına para ödenmesi gerektiğini N.Ç.’ye dile getiren sahte kimlikli Master Paul, güven kazandıktan sonra onunla evlenmek istediğini söyleyerek, para istemeye başladı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Tüm bunlara inanan kadın, dolandırıcıya farklı tarihlerde toplam 60 bin dolar gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan N.Ç., polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Yapılan incelemelerde dolandırıcılık olayını Sadık G.'nin gerçekleştirdiği belirlendi. Savcılık tarafından banka kayıtları tetkik edildiğinde müşteki tarafından Sadık G.’nin ve 3 şirket hesabına para transferlerinin yapıldığı tespit edildi.

"ORGANİZASYON İÇİNDE HAREKET ETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Olayla ilgili açılan davanın duruşması Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya mağdur N.Ç. katıldı. Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen N.Ç., "Güven verici davranışları neticesinde yaklaşık 60 bin dolar parayı kendisinin belirttiği hesaplara değişik tarihlerde gönderdim. Daha sonra durumun farkına vardım ve dolandırıldığımı anladım. Dosyada isim geçen şirketlerin organizasyon içinde hareket ettiklerini düşünüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    O para gitti üstüne bir bardak su iç bizim mahallede 7 yıl önce 125 bin TL dolandırdılar 1 yıl sonra yakalandı para gitmiş hırsızda pandemide içerden çıktı.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu suclu mu zaten cezasi yok halk da cok para var her alo diyene ne var ise veriyor iyi olmus onu atin iceri akli basina gelsin
    Cevapla
  • Hepsi Bu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılığı suç olmaktan çıkaralı yıllar oldu... Dolandırılan dolandırıldığıyla kalır.
    Cevapla
  • fahri bey 1 yıl önce Şikayet Et
    hanımefendi bir onbin de bize ateşlemeniz için ne yapmalıyız.?????
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde İngiliz vatandaşı olun ABD çürük çıktı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamadım. ABD'li general olduğunu söyleyen dolandırıcı "Amerikan ordusunda erkekler başlık parası alıp evleniyor" demiş. Bu da inanmış mı :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak