Nazif Ay: Noel'i kutlamak Müslümanlar için farz-ı kifâyedir

İlahiyatçı ve Kelam Uzmanı Nazif Ay Halk TV'de "Noel'i kutlamak Müslümanlar için farz-ı kifâyedir. Sen Hz. Muhammed'i kutluyorsan İsa'yı neden kutlamıyorsun?" dedi.

GİRİŞ 29.12.2022 14:04 GÜNCELLEME 29.12.2022 16:37
Bu Habere 482 Yorum Yapılmış

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Nazif Ay İslam, Peygamber efendimiz (ﷺ) ve Hristiyan adetlerinin kutlanması hakkında Kur'an ve sünnete uymayan ifadeler kullandı.

Kur'an ayetini kendince ve bağlamından kopartarak yorumlayan Ay'ın sözleri büyük tepki çekti.

"HZ. MUHAMMED'İ KUTLUYORSAN İSA'YI NEDEN KUTLAMIYORSUN"

İşte Nazif Ay'ın skandal sözleri;

Sen Hz. Muhammed'i kutluyorsan İsa'yı neden kutlamıyorsun? 25 Aralık'a kadar Hazreti dediğin yani saygın dediğin İsa'ya 25'inde neden düşman kesiliyorsun?

"NOEL'İ KUTLAMAK FARZ-I KİFAYE"

Noel'i kutlamak Müslümanlar için farz-ı kifayedir diyorum ben. Çünkü sen Hz. Muhammed'i üstün kılıyorsan, Hz. Muhammed'i öne çıkartıyorsan bu Kur'an'a göre yanlıştır. Bakara'nın 285. ayetinde peygamberler arasında herhangi bir fark yoktur diyor. Sen onu kutluyorsan diğerini de kutlayabilirsin.

"ÖYLE BİR HARAM, GÜNAH ÇEŞİDİ YOK"

Bırakın yılbaşını yılbaşını elbette insani bir ihtiyaç olarak kutlayabilirsiniz ama maalesef tarikat liderleri ve önde gelenleri İslami inanışın önde gelen kişileri olarak bilinen kişiler istedikleri gibi yaşama ve anlam verirken ancak garibanlara fakire fukaraya onlara da konsolide etmek için haram diyor öyle bir haram, günah çeşidi yok. 

PEYGAMBERİMİZİN DİĞER PEYGAMBERLERDEN ÜSTÜN OLDUĞU KONUSU

İşte Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hoca'nın Peygamberimizin (ﷺ) üstünlüğünü ayet ve hadislerle anlattığı o sohbeti.

YILBAŞI KUTLAMANIN HÜKMÜ

Rahmetli ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu'nun yıllar önce Müslümanları Yılbaşı kutlamaları hakkında uyarılarda bulunduğu videosu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 482
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne saçmalıyorsun len,peygamberin doğumunu mukutluyorlar, Çıktığın kanaldan belli nasıl bir kişiliğe sahip olduğun•içki içerek kumar oynayarak mıkutlanır Geyik.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsayı kutlayanlar hz Muhammed i kutluyor mu be adam yazıklar olsun sizin gibilere
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan ilahiyatçı imiş böyle rezillik mi olur boş boş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ebu cehile bile rahmetli dedirtebilirler. Şeytanın Türkiye temsilcileri
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte aziz milletin dinine böyle bilim uzmanı görünümlü aparatlarla sinsice yıllardır saldırdılar. Bilgi olarak bu mahlukat ilahıyatın i'sine sahip değildir. Gelelim zırvalamasına. 1.si Allah rasulu Hz. İsa aleyhissalatu vesselam yılbaşında doğmamıştır ve buna dair hiçbir delil yoktur. 2.si Allah rasulu Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi vesellem efendimiz ne zaman doğduğuna dair hiçbir delil yoktur. Fatimi sapkınlarının hiristiyan sapkınlarına özenerek İslama sokmaya çalıştıkları uydurdukları doğum kutlama adetleridir. Belirlenen günler tamamen uydurmadır. Gelelim doğum günü kutlamasına. Ne Dinimizde ve ne de peygamberimizin hayatında doğum günü kutlama partileri sapkınlıkları yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar