Suriye ile görüşme! Bakan Akar'dan açıklama: Öyle bir şey söz konusu değil...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da savunma bakanları ve istihbarat başkanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıya ilişkin açıklamada bulundu.

GİRİŞ 29.12.2022 19:30 GÜNCELLEME 29.12.2022 19:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da savunma bakanları ve istihbarat başkanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıya ilişkin, "Bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir. Onları zora sokacak bir davranış içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve ona göre davranmalıdır." dedi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile personelin yeni yılını kutladı.

Bakan yardımcılarından subay, astsubay, sivil memur, uzman erbaş ve erlere kadar karargahtaki tüm personelin yeni yılını tek tek kutlayan Akar, daha sonra AA muhabirinin gündeme ilişkin sorusunu yanıtladı.

Moskova'da dün gerçekleştirilen üçlü toplantının yansımalarına ilişkin soru üzerine Akar, dün MİT Başkanı Hakan Fidan ile Moskova'da Rusya ve Suriye savunma bakanları ve istihbarat başkanlarıyla bir araya geldiklerini hatırlattı.



'BUNU HERKES BÖYLE BİLMELİ'

Görüşmede mülteci sorunu ve Suriye'deki tüm terör örgütleriyle mücadele konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Biz bölgemizde barış, huzur ve istikrarın temini ve sürdürülmesi için bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir. Onları zora sokacak bir davranış içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve ona göre davranmalıdır."

Bakan Akar, sözlerinin sonunda karada, denizde ve havada zorlu iklim ve arazi şartlarında kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan Mehmetçik ile tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak barış, refah, huzur ve kardeşlik temennilerini dile getirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye rejimi ile anlaşıp pkk 'nin elindeki yerler temizlenmeli oraları dönemeyen suriyelilerde geri dönebilmeli.
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal diyorki esede yalvarmışız görüşmek için yav sen bunu nereden biliyorsun esedle berabermi çalışıyorsunuz yoksa saçmalama katsayın iyice arttı bu aralar biraz vitamin al memleket hayrına olan şeylere sevin taktir et
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım osmanlı ruhunu bizlere tekrar yaşar ve yedi düvele karşı bizlere birlik kuvvet ver
    Cevapla
  • HASAN-HÜSEYİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın MİT Müsteşarım ve Sayın Milli Savunma Bakanım..... Muhteşem üçlü. Allah sizleri görünen ve görünmeyen her türlü tehlikelerden korusun inşallah.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hava sahasi acilip bizim yakinda kara girisimiz olacagini umuyorum.Ordaki terror gruplarina simdiden bas sagligi diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı