46 yaşından sonra hafız oldu

Sivas’ta Kur’an kursu öğreticisi Fatma Gül Güven 46 yaşında başladığı hafızlık eğitimi 1.5 yılda tamamlayarak hafızlık belgesini İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'dan aldı.

46 yaşından sonra hafız oldu
46 yaşından sonra hafız oldu
GİRİŞ 02.01.2023 13:37 GÜNCELLEME 02.01.2023 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sivas İl Müftülüğü Abdulvehhabi Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursunda görevli Fatma Gül Güven, 46 yaşından sonra hafızlık çalışmasına başladı. Zeki Hayran İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulunda da görevli Fatma Gül Güven, boş vakitlerini değerlendirerek hafızlık eğitimine devam etti.

Hafızlık sürecinin başarıyla yürüten Fatma Gül, Azimle çalışıldıktan sonra her şeyin başarılabileceğini ifade ederek, "Eşim ve ben diyabet hastası hastayız sağlık sorunlarımıza rağmen her gün ev işlerinden arta kalan zamanda Kur’an-ı Kerimi ezberleme gayreti içinde oldum. Bu süreçte eşimin bana çok büyük desteği oldu. İnsan azimle çalıştıktan sonra her şeyi başarabilir. Ama bahaneler arkasına sığınmak insana tembellikten başka bir şey kazandırmaz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan Güven, hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

İl Müftülüğünde yapılan belge takdim programında konuşan Müftü Altunkaya, "Fatma Gül hocamızın kendi gayreti ile gerçekleştirdiği hafızlık eğitimi gerçekten takdire şayan ve din görevlilerine örnek bir davranış niteliğindedir. Hocamızı tebrik ediyor, Yüce kitabımızın ömür boyu kendisine yoldaş olmasını diliyor, kronik rahatsızlığı içinde geçmiş olun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Altunkaya hafızlığını tamamlayan Kur'an kursu öğreticisi Fatma Gül Güven'i tebrik ederek belgesini takdim etti. 

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Dnz 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Rabbim bize de nasip etsin
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten masaallah ne güzel biz ömrümüzü boş şeylerde geçirirken o hoş şeylerle geçirmiş
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    MaşeAllah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah barekallah
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah Allah sayılarını arttırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!